Όλι Ρεν:»Να αναλάβετε τις ευθύνες σας»

 «Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin, τονίζοντας ότι «η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη».

   

Ο Επίτροπος Ρεν εξέφρασε την ικανοποίηση του Ecofin για την υπό διαμόρφωση κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση, όταν συσταθεί, θα πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα επικυρώσει όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

   

Ο Επίτροπος Ρεν επανέλαβε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.

   

Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία δήλωση στην οποία προέβη πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Όλι Ρεν, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών. «Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η χώρα σε ακυβερνησία,οδεύει στη χρεοκοπία!

Η χώρα σε ακυβερνησία,οδεύει στη χρεοκοπία!