Ολομέτωπη επίθεση ΝΔ στο Βενιζέλο,λίγο πριν τις κρίσεις στις ΕΔ!

Λίγες ώρες πριν αρχίσει τυπικά τουλάχιστον η διαδικασία των ετήσιων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, η ΝΔ κάνει ολομέτωπη επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Με δήλωσή του , ο τομεάρχης για θέματα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας,ουσιαστικά κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι αδιαφορεί πλήρως για τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κατάσταση η οποία όπως περιγράφεται στη δήλωση του κ.Τζήμα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η δήλωση του κ.Τζήμα έχει ως εξής:

«Ανησυχία και προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες προκαλεί η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
1.     Μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών μέχρι 32%.
2.     Κόβονται τα επιδόματα που παίρνουν οικογένειες πεσόντων.
3.     Διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις στην επικράτεια και δεν το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
4.     Μετατρέπουν τις ενώσεις των αποστράτων αξιωματικών από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.
5.     Η αμυντική βιομηχανία της χώρας εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί.
6.     Η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων δεν έχει καν φορολογική ενημερότητα.
7.     Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων σε βάρος των Εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυξάνονται καθημερινά, χωρίς να αποδίδει η μυστική διπλωματία του κ. Παπανδρέου.
8.     Διασύρεται η χώρα μας από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για ύπαρξη φαινομένων διαπλοκής στην αγορά υποβρυχίων.
Μπροστά σε όλα αυτά και άλλα που έχουμε επισημάνει εντός και εκτός Βουλής, η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί. Δεν αντιλαμβάνεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως ο χώρος των Ε Δ της χώρας είναι ο χώρος που εμπιστεύονται όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης. Γι’ αυτό και η Πολιτεία έχει υποχρέωση, χωρίς ρεβανσισμό και μικροψυχία, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του».

Η απάντηση της ηγεσίας του ΥΕΘΑ ,είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ανάλογου ύφους και έντασης. Όλα αυτά πριν καν αρχίσουν ουσιαστικά οι κρίσεις στις ΕΔ,οι οποίες σ΄ ότι αφορά στους στρατιωτικούς πρέπει να είναι από τις πιο…σιωπηλές των τελευταίων χρόνων. Τα δύο μεγάλα κομματα όμως δείχνουν διατεθειμένα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τις ΕΔ, να μετατρέψουν το χώρο της Εθνικής Άμυνας σε «ρινγκ» επίλυσης κομματικών διαφορών.