«Πάγκαλος ο Παναγιωτόπουλος» .Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν από τα όσα είπε περί «γερμανών κατακτητών»

Το λαϊκό αίσθημα ασφαλώς και θα ικανοποιήθηκε απ΄ όσα είπε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος για τους “Γερμανούς κατακτητές” και τις ΕΔ. Δεν ισχύει το ίδιο και για τα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ, απ΄ όπου με τη γνωστή τακτική των διαρροών εμφανίζουν τον Σαμαρά από ενοχλημένο εώς έξαλλο.

Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

“Οι ΕΔ πρέπει να είναι ο χώρος που μας ενώνει, όχι ο χώρος που μας χωρίζει.

Είναι ο κεντρικός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας και της κρατικής οντότητας.

Για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός και ανατρέχω στην ιστορία του τόπου μας, ότι ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας, τον κεντρικό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας”.

Η φράση περί Γερμανών κατακτητών “ενόχλησε” κάποιους εκεί χαμηλά στη Συγγρού,όπου είναι και τα γραφεία της ΝΔ. Και σ΄ αυτούς επιμένουν οι πληροφορίες ,συγκαταλέγεται και ο πρωθυπουργός που θα προτιμούσε αυτή τη περίοδο να μην γίνονται τέτοιοι…συνειρμοί. Βέβαια δεν χρειαζόταν να πει οτιδήποτε ο Παναγιωτόπουλος ή άλλος υπουργός για να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις.

Όπως και να ‘χει αυτή η υπόθεση αποτελεί νέο επεισόδιο στο σήριαλ Παναγιωτόπουλου στο ΥΕΘΑ. Ποιο είναι το σήριαλ που έκανε “πρεμιέρα” τη περασμένη Τετάρτη ,με την ολοκλήρωση της πορείας των στρατιωτικών στο υπουργείο Οικονομικών;

Η ηγεσία του ΥΕΘΑ εμφανίζεται εδώ και εβδομάδες να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των “απείθαρχων” υπουργείων με βάση τη “πειθαρχία” που ζητά η τρόϊκα στις περικοπές.

Αποκορύφωμα αυτής της φημολογίας ήταν η άποψη που εξέφρασε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς την αντιπροσωπεία των στρατιωτικών που τον συνάντησαν μετά το τέλος της πορείας της Τετάρτης. Σύμφωνα με όσα είπε τα μόνα μέτρα που παρουσιάσε η ηγεσία του ΥΕΘΑ ήταν η μετακύλιση πληρωμών εξοπλισμών, κάτι που όπως είπε “ήταν γνωστό ότι δεν θα γινόταν δεκτό”.

Ο Παναγιωτόπουλος απάντησε μέσω “κύκλων” ότι τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε ήταν απολύτως κοστολογημένα και δεν αφορούσαν μόνο σε μετακύλιση πληρωμών. Και μετά είπε στη Βουλή τα περί “γερμανών κατακτητών”, για να προκαλέσει νέο κύκλο σεναριολογίας που θέλει το Μαξίμου να είναι “φουρκισμένο”.

Κάποιοι μάλιστα με δόση υπερβολής συγκρίνουν τα όσα είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τη Γερμανία , την οποία είχε χαρακτηρίσει “γίγαντα με πήλινα πόδια”,για να αναγκαστεί η τότε κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη.