Πάνε για «αποκεφαλισμό» δύο Αρχηγούς Επιτελείων. «Σφαγή» στις κρίσεις της αστυνομίας

Για “σφαγή” γίνεται λόγος στις κρίσεις της ΕΛΑΣ και πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι ενδεικτικό για το τι θα γίνει και στις ΕΔ ,όπου οι φήμες για “αποκεφαλισμό” δύο Αρχηγών, έχουν ξανά φουντώσει.

Στην ΕΛΑΣ από τους 98 αστυνομικούς διευθυντές οι 60 αποστρατεύθηκαν ,οι 52 εκ των οποίων θεωρούνται -άγνωστο με ποια κριτήρια- “μη κυβερνητικοί”!

Αντιθέτως από τους 38 που προήχθησαν οι 32 -επίσης άγνωστο πως- έχουν “χαρακτηριστεί” φιλοκυβερνητικοί και οι έξι …Βενιζελικοί!

Προμήνυμα για τις ΕΔ;

Οι κρίσεις την ΕΛΑΣ που προηγήθηκαν των ΕΔ -κάτι που δεν συνηθίζεται- αποτελούν κατά πολλούς προμήνυμα για το τι θα συμβεί και στις ΕΔ.

Οι φήμες για αφόρητες πιέσεις για την αποστρατεία τουλάχιστον δύο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έχουν φουντώσει από το μεσημέρι και δεν είναι λίγοι αυτοί που συνέδεσαν αυτές τις πληροφορίες με ένα πολύωρο τετ α τετ που είχαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. Κωσταράκος και Χρηστίδης βρίσκονται στο στόχαστρο κύκλων αποστράτων,που φαίνεται ότι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη απ΄ όσο υπολογίζουν ακόμη και οι πολιτικοί.

Η αντιδράσεις για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ πάντως είναι ισχυρές,αλλά παραδόξως υπάρχει εκκωφαντική σιωπή από το ΠΑΣΟΚ που φέρεται να έχει υποστεί…ήττα. Αντιθέτως ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ,μέσω του Δημήτρη Τσουκαλά,Βουλευτή Επικρατείας και Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η κακοδαιμονία διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας στο αποκορύφωμα της. Με γνώμονα πάντα τις παλαιοκομματικές λογικές ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Ο άκρατος κομματισμός, η αναξιοκρατία και ο ρεβανσισμός, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κρίσεων. Τα φρονηματικά κριτήρια θριάμβευσαν.
 
Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ είναι κρίσεις ντροπής. Ικανοί και μάχιμοι Αξιωματικοί με δημοκρατική συμπεριφορά και κοινωνική ευαισθησία εκδιώχθηκαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης του τοπίου για το παρόν και το μέλλον.
 
Η αξιοκρατία παρά τις επικλήσεις της νέας κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα. Σε περίοδο κρίσης, φτώχιας για το λαό και αύξησης της εγκληματικότητας, η ανάγκη διαφάνειας και δικαιοσύνης είναι απαραίτητη όσο ποτέ.
 
Η αντικειμενικότητα στις κρίσεις  διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης. Κριτήρια που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των  κρινόμενων. Η διαδικασία θα πρέπει να ελέγχεται από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.
 
Έκπληξη προκαλεί η στάση των συνιστωσών της κυβέρνησης, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. που με τη σιγή τους επικυρώνουν τη διαδικασία.