Πάνος Μπεγλίτης:» Δεν δεχόμαστε ανατολίτικα παζάρια»

Τον μύθο του «καλού» Ερντογάν και των «κακών» στρατιωτικών κατέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε σχέση με τη συμεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Η ελληνική Κυβέρνηση δεν αποδέχεται ή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη λογική του “ανατολίτικου παζαριού” που θέλει να εξισώσει μια απειλή, έτσι όπως εκφράζεται μέσω του casus belli και της σχετικής απόφασης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας, όπως προκύπτει από το πρωτογενές και παράγωγο Διεθνές Δίκαιο. Και αυτό, είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, ρύθμιση που εξασφαλίζεται απολύτως από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,λίγες ώρες πριν ο τούρκος πρωθυπουργός προσγειωθεί στην Αθήνα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «ο ρόλος των “καλών” και των “κακών” είναι εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι στην Τουρκία και αφορά τις πολιτικές δυνάμεις της και την κυβέρνησή της. Εμάς αφορά η εξωτερική συμπεριφορά της Τουρκίας, την οποία κρίνουμε και αξιολογούμε με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών και από αυτήν ουσιαστικά κρίνεται η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και βεβαίως, οι διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις».