Παραχώρηση στρατοπέδου στην Εκκλησία.

Παραχώρηση στρατοπέδου στην Εκκλησία ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
«Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται να δουλέψουμε σε στενή συνεργασία για να βοηθήσουμε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, να συμβάλουμε στην λειτουργία αποτελεσματικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το κάνετε με επιτυχία. Προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την αποστολή»,δήλωσε ο ΥΕΘΑ και πρόσθεσε:

Μετά την παραχώρηση τον περασμένο Δεκέμβρη του 2010, της αποθήκης στο στρατόπεδο «Καποτά», στην περιοχή του Μενιδίου, το οποίο αξιοποιεί η Αρχιεπισκοπή για τα συσσίτια του προγράμματος “Αγάπη”, τώρα μαζί με τον συνάδελφό μου κ. Σπηλιόπουλο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε την παραχώρηση μιας μεγάλης έκτασης, στο ανενεργό στρατόπεδο «Λιόση», ώστε να αξιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή, με στόχο την υλοποίηση του κοινωνικού σας προγράμματος για την κατασκευή προνοιακών υποδομών για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Alzheimer και για τα παιδιά μας που έχουν νοητική υστέρηση. 

Και το θεωρώ θεμελιώδη, όχι απλά πολιτική, αλλά ανθρωπιστική ευθύνη και υποχρέωση, να συνεργαστούμε στενά και σας διαβεβαιώνω, Μακαριότατε, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι δίπλα στο έργο σας, για το οποίο σας συγχαίρουμε και την Αρχιεπισκοπή αλλά και εσάς προσωπικά.  Δείχνετε έναν δρόμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, τον οποίο οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλοι.  Και εμείς από την πλευρά μας, στο μέτρο του δυνατού και όσο μπορούμε και στο μέλλον θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. 
Καλώς ήρθατε στο  Υπουργείο.  Πραγματικά είναι συγκίνηση και τιμή για εμάς που έχουμε τη χαρά να σας υποδεχόμαστε εδώ.
Περνώντας στο τυπικό κομμάτι, θα ήθελα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να σας παραδώσω το παραχωρητήριο του στρατοπέδου, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό σας, το όραμά σας.
Εύχομαι καλή δύναμη.  Είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να λυθούν προβλήματα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάντα γραφειοκρατικές δυσκολίες, όμως Μακαριότατε, θα σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.”