Παζάρια εκατομμυρίων στο Πεντάγωνο

Θυγατρική εταιρεία της  Abu Dhabi Mar θα υπογράψει τελικά τη συμφωνία! Κάποιες από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν δεν θα έχουν ξεπεραστεί έως τη καταληκτική ημερομηνία της 22 Οκτωβρίου κι έτσι επιλέχτηκε αυτή η λύση, η οποία πάντως προκαλεί πολλές συζητήσεις για τις προθέσεις που έχει ο Ισκαντάρ Σάφα για το μέλλον των ναυπηγείων.

Μετά από τετράωρη συζήτηση μεταξύ Βενιζέλου-Σάφα-Ατζποτίεν υπάρχουν ελπίδες ότι η πώληση των ναυπηγείων θα προχωρήσει και ότι στις 20 Οκτωβρίου ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα σηκώσει σημαία. Συμφωνήθηκαν:
*Το πρόστιμο της εφορίας θα το αναλάβουν οι γερμανοί της  Thyssen Krupp.Το ποσό καθορίστηκε στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ αν και μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για 6 εκατομμύρια. Παραμένει ερώτημα αν τη διαφορά την επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.
*Για το πρόστιμο 230 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ προς το ναυπηγείο για παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις του παρελθόντος δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα. Όχι πάντως μέχρι τις 22 Οκτωβρίου οπότε και εκπνέει η συμφωνία των τριών πλευρών.
*Τη τελική συμφωνία δεν θα την υπογράψει η Abu Dhabi Mar, αλλά θυγατρική της εταιρεία, η Trin Invest, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 30 % η ADM. Είναι εταιρεία με 1 δις τζίρο,αλλά όπως και να το δει κανείς για την Abu Dhabi Mar πηγαίναμε και σε άλλη εταιρεία καταλήξαμε.
*Δεν υπάρχει καμία διευκρίνηση για το ποιος και πότε θα πληρώσει τους 1200 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν να πάρουν χρήματα από τις 14 Αυγούστου