«Πειθαρχία» και «σφίξιμο’ χρειαζόμαστε κατά τον ΥΕΘΑ!

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνη η λογική των υπουργών της κυβέρνησης που θέλει τους πολίτες αυτής της χώρας να έχουν μεγάλο,ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για την οικονομική,πολιτική και κοινωνική κατάντια της χώρας. Την αρχή είχε κάνει ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος,ο οποίος είχε πει το γνωστό “μαζί τα φάγαμε”,ξεχνώντας (;) να μας πει όμως ποιοι …έστρωναν τραπέζι όλα αυτά τα χρόνια και καλούσαν τους πολίτες στο …τσιμπούσι!

Η άποψη Πάγκαλου βρήκε θερμούς υποστηρικτές,παραδόξως σε δημοσιογράφους οι οποίοι μονίμως ή κατά καιρούς είχαν καλοπληρωμένες -υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις- δουλειές σε πόστα του δημοσίου. Κι αν απλά χειροκροτούσαν την άποψη Πάγκαλου θα λέγαμε ότι έκαναν την αυτοκριτική τους! Όμως προχωρούσαν παραπέρα και υπερθεμάτιζαν στις απολύσεις και από το δημόσιο! Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα…

Τώρα το ίδιο …ποίημα έχει αρχίσει να λέει και ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Από το ΥΕΘΑ αυτούς τους 24 μήνες εξουσίας ΠΑΣΟΚ,έχουν εντέχνως διαρρεύσει πολλές πληροφορίες και θέματα που στόχο είχσν να αναδείξουν ίσως κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις σπατάλης στις ΕΔ,κατέληξαν όμως σ΄ όλες τις περιπτώσεις να παρουσιάζουν τους στρατιωτικούς περίπου…ως τρωκτικά που ροκάνισαν το κατά τ΄ άλλα άρτιο οικονομικο οικοδόμημα της Ελλάδας!

Χθες ο κ.Μπεγλίτης σε μία ακόμη συνέντευξη του ,αυτή τη φορά ραδιοφωνική,προχώρησε τη σκέψη του,αναφερόμενος στο πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουε τη κρίση:
” Πειθαρχία χρειάζεται και μάλιστα πολύ μεγάλη, γιατί νομίζω ότι έχουμε χαλαρώσει όλοι…

Φοβάμαι ότι το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με όρους όπως λέγαμε στο στρατό «κολεγίου» ή «κατασκήνωσης» όπως λένε οι Κύπριοι…

Θα πρέπει πραγματικά να ζήσουμε με λιγότερα, προκειμένου να συμβάλουμε στην υπέρβαση της κρίσης. Είναι μια τραγική αλήθεια, ενδεχομένως ένα σπαραχτικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, αλλά θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να πούμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε περιόδους πλαστής ευημερίας, όπως στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με δανεικά, με ένα επίπεδο ζωής που είναι αναντίστοιχο με τις πραγματικές παραγωγικές οικονομικές ικανότητες της χώρας.

Πρέπει όλοι να σφιχτούμε. Το θέμα είναι να πειστεί ο κόσμος και να συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Γιατί δεν έχει πειστεί ακόμα ότι όλα αυτά γίνονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναλογικότητας στην κατανομή των βαρών. Εκεί δεν έχουμε κερδίσει το στοίχημα”.

Αυτά είπε λίγο πολύ ο κ.Μπεγλίτης και μόνο προς το τέλος είπε μια μεγάλη αληθεα ,ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μας πείσει ότι όλο αυτό το…σφίξιμο γίνεται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Κατά τ΄ άλλα …το σφίξιμο και η πειθαρχία αφορά μόνο εμάς τους πολίτες μια και φάινεται ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα τέλεια και αυτό που την εμποδίζει να μας σώσει είναι …η απειθαρχία μας!

Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί μας βολεύονται μ΄ αυτή την άποψη. Επειδή όμως …τα νεύρα είναι τεντωμένα από το ήδη αβάσταχτο,απάνθρωπο και τελικά αναποτελεσματικό σφίξιμο,καλό είναι να αλλάξουν σιγά,σιγά το παραμύθι.