Περικοπές ΕΔ: ο Σαμαράς γνωρίζει,ο Στουρνάρας εκτελεί, ο Παναγιωτόπουλος σιωπά

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν δίστασε να είναι κυνικός έναντι των εκπροσώπων των αστυνομικών που θέλησαν να τον συναντήσουν για να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο συνεννόησης. “Το θέμα είναι να έχετε μισθό”,τους είπε όταν του έθεσαν το θέμα της αδυναμίας να αντέξουν οποιαδήποτε άλλη μείωση των αποδοχών τους!

Ο κ.Στουρνάρας βλέπει και καταλαβαίνει μόνο αριθμούς. “Ανδρώθηκε” πολιτικά την εποχή που η Ελλάδα ζούσε την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευμάρειας επί κυβερνήσεων Σημίτη. Είχε πολύ στενή σχέση με τον Γιάννο Παπαντωνίου,όσο ήταν υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Και αφού είχε συμμετοχή στο σαθρό και ψεύτικο σκηνικό της “ισχυρής Ελλάδας” ,τώρα κλήθηκε να αναλάβει τη σωτηρία μας.

Ο κ.Στουρνάρας έχει το “κουσούρι” να “μιλάει πολύ” και να του “ξεφεύγουν” λόγια. Κάπως έτσι είπε τη φοβερή ατάκα “το θέμα είναι να έχετε μισθό”. Ωστόσο το γεγονός της επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ,μέσα στο Σαββατοκύριακο,δεν το είπε τυχαία ,ούτε του ξέφυγε. ‘Εβαλε “στο κάδρο “ και τον πρωθυπουργό, λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι σύμφωνος με το σχέδιο των περικοπών που έχει στο μυαλό του ο υπουργός Οικονομικών.

Εκείνος που έχει μέρες να ακουστεί, είναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Μπορεί να έλειψε στη Κύπρο, να ταξιδεύει σήμερα για Ισραήλ,αλλά αυτά τα ταξίδια δεν αποτελούν δικαιολογία για την επιλογή του να “τραβηχτεί” πίσω από την υπόθεση των περικοπών στους στρατιωτικούς. Θυμίζουμε ότι όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του δεν έχανε καμία ευκαιρία να αναφερθεί στην “μάχη που δίνει η κυβέρνηση” και στις “κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί” για το θέμα των νέων περικοπών. Οι μάχες …χάθηκαν . Οι κόκκινες γραμμές ξεπεράστηκαν χωρίς η κυβέρνηση να ρίξει ούτε …ένα βόλι. Και ο Π.Παναγιωτόπουλος προτιμά τη σιωπή .

Μόνο που στη προκειμένη περίπτωση αυτή …δεν είναι χρυσός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το θέμα είναι …να έχετε μισθό»!»Ατάκα»-σοκ Στουρνάρα και οι νέες περικοπές 200 εκ.που ανακοίνωσε


ΣΟΚ από Στουρνάρα: «6 έως 7,5% φέτος και 12% το 2013 οι περικοπές σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας»