Περικοπές στην Άμυνα:»Δεν είμαστε Πορτογαλία»,λέει ο ΥΕΘΑ.Η τρόϊκα το κατάλαβε;

Οι νέες μειώσεις που έρχονται στα κονδύλια της Άμυνας δεν μπορούν παρά να προβληματίσουν για την εύρυθμη λειτουργία τους,παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «η δημοσιονομική συγκυρία απαιτεί νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους και βέβαια, περιστολή των κρατικών δαπανών. Μέσα σε ένα χρόνο, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης μειώθηκε κατά 37%. Η μείωση αυτή δεν επηρεάζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μ΄αυτά που ζητάνε βέβαια οι της τρόϊκας η έννοια του «συμμαζέματος» που πρέπει να γίνει ,μοιάζει περισσότερο με «ξαχαρβάλωμα».

Ο Αβραμόπουλος επεσήμανε και κάτι άλλο σημαντικό:

«Με το νέο οικονομικό πρόγραμμα και βέβαια χωρίς καμία επιπλέον μείωση, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα.

Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι ως προς τα αμυντικά θέματα και τους γεωπολιτικούς της συσχετισμούς σε αυτή την ευαίσθητη γωνιά της ηπείρου μας, η Ελλάδα δεν έχει ομοιότητες ούτε με την Ιρλανδία, ούτε με την Πορτογαλία.  Και κάτι παραπάνω. Ότι η αμυντική μας πολιτική λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας και για την ίδια την Ευρώπη.

Αυτό που συνιστά για εμάς προτεραιότητα, είναι η διατήρηση του αξιόμαχου σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του φρονήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και βέβαια, η διατήρηση των οπλικών μας συστημάτων με εξασφάλιση της συντήρησης και λειτουργικότητάς τους. Και αυτό το τελευταίο, μπορούμε να το διασφαλίσουμε».

Το ερώτημα είναι οι «τροϊκανοί έχουν καταλάβει σε ποια χώρα βρίσκονται;