Περιμένοντας τις εκλογές,ποιος ν΄ασχοληθεί με την Άμυνα;Μήπως ο κ.ΥΕΘΑ;


Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δεν φαίνεται διατεθειμένος να “σπάσει” την παράδοση που “έχτισαν” τα τελευταία χρόνια οι προκάτοχοί του και να αρκεστεί σε μία απλή διαχείριση του υπουργείου Άμυνας! Σ΄ άλλες εποχές αυτή η λογική μπορεί και να πέρναγε απαρατήρητη.Όχι όμως τώρα που η χώρα βυθίζεται και δεν χρειάζεται διαχείριση αλλά “επανάσταση”.

Κι αν στο χώρο της Εθνικής Άμυνας που δεν υπάρχει το άλλοθι των κοινωνικών αντιδράσεων,των σωματείων και των συνδικαλιστών που επικαλούνται οι συνάδελφοι του κ.Μπεγλίτη σ΄ άλλους τομείς, έχουμε βαλτώσει έτσι ,τότε σε τι μπορούμε να ελπίζουμε για να βγούμε από τη κρίση; Έλα ντε.

Ο κ.Μπεγλίτης όσο καιρό ήταν αναπληρωτής ΥΕΘΑ μπορούσε να “κρύβεται” πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από την ημέρα που αναβαθμίστηκε αυτή η δικαιολογία δεν υπάρχει. Και γενικώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

•Τα 450 στρατόπεδα που θα μπορούσαν να κλείσουν ,ιδέα που ο κ.Μπεγλίτης υποστήριζε ένθερμα για λόγους οικονομικούς,παραμένουν ανοιχτά και “ρουφάνε” χρήμα.

•Η νέα δομή δυνάμεων η οποία πάλι για λόγους οικονομίας αλλα και για επιχειρησιακούς,είχε παρουσιαστεί ως επείγον θέμα προς επίλυση, “παγώνει” και όλα δείχνουν ότι πάει για τις καλένδες.

Γιατί τέτοια αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα;

Μα γιατί όπως το σύνολο των πολιτικών μας, ο κ.Μπεγλίτης προχωρά με υπολογισμούς πολιτικούς που έχουν να κάνουν και με το δικό του πολιτικό μέλλον. Από τη πρώτη στιγμή ,μετά από τον ανασχηματισμό που εφερε τον κ.Μπεγλίτη στη καρέκλα του ΥΕΘΑ,όλα τα μέλη της κυβέρνησης περιμένουν πότε θα γίνουν εκλογές. Και αυτή η αναμονή φέρνει τη λογική “δεν ανοίγω κανένα θέμα,γιατί δεν έχει κανένα νόημα”.Και κανένα κέρδος πολιτικό και ψηφοθηρικό θα προσθέσουμε.

Έτσι οι μέρες ,οι εβδομάδες,οι μήνες περνούν και κάποια στιγμή ,που όλα δείχνουν ότι δεν είναι και τοσο μακρυά θα προκηρυχθούν εκλογές! Οπότε επικρατεί το δόγμα “άστα για τον επόμενο”.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο,αλλά δεν μπορούμε με τη λογική να δικαιολογήσουμε τόση στασιμότητα σ΄ όλα τα επίπεδα.