«Πεθαίνοντας για την αλήθεια».Ένα ντοκιμαντέρ για πραγματικούς δημοσιογράφους.

  Κάποιος έπρεπε να μιλήσει γι΄ αυτούς. Ποιους; Τους δημοσιογράφους που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό κάθε πολεμική σύρραξη στο πλανήτη. Και συχνά πληρώνουν την προσήλωσή τους στη δουλειά τους με την ίδια τους τη ζωή. Πολύ συχνά.
Ο συνάδελφος Νίκος Μεγγρέλης ανέλαβε να παρουσίασει αυτό το αγνό,ηρωϊκό και εξαιρετικά πολύτιμο για όλους μας πρόσωπο της δημοσιογραφίας με μία ταινία-ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί τη  Παρασκευή 18/3 στις 5.30 το απόγευμα  στο επίσημο  πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον.Και από τις 7 Απριλίου στην Αθήνα, στις αίθουσες της ODEON . Δείτε αυτή τη ταινία για να καταλάβετε ότι η δημοσιογραφία υπάρχει. Μην την κρίνεται από τους λίγους τυχάρπαστους και κακούς «δημοσιογράφους». Το τρέηλερ της ταινίας λέει πολλά.Δείτε το.

Στο δεύτερο βίντεο,θα δείτε ένα δεκάλεπτο κομμάτι του ντοκιμαντέρ στο οποίο περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο συγκλονιστικά πλάνα που έχουν τραβηχτεί σε πολεμικά μέτωπα,με ποιο γνωστό την εν ψυχρώ εκτέλεση με σφαίρα στο κεφάλι ενός Βιετναμέζου.