Ποιος κατηγορεί το Ραγκούση ότι «δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα προβλήματα των στρατιωτικών»;

Επίθεση στον ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής (Ελεύθεροι Πολίτες) Βασίλης Οικονόμου. Προς τι η επίθεση; Ο κ.Οικονόμου είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων .Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε,μάλλον…υπηρεσιακά και ο κ.Οικονόμου σχολίασε την απάντησή του:

“Είναι προφανές από τις απαντήσεις του Αν. Υπουργού ότι δεν έχει προλάβει ακόμα να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δη τα συζευγμένα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που και οι απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθούν την κατιούσα η πολιτική ηγεσία προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να διατηρούνται δύο σπίτια από μια οικογένεια, δεν ακούει τις διαμαρτυρίες των στελεχών, θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται! Αναπαράγει τετριμμένα, αντί να αντιληφθεί το πρόβλημα και να προσπαθήσει έστω να βελτιώσει τις συνθήκες”.

Ο Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την απογοήτευσή του για “την γραφειοκρατική αντιμετώπιση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του ζητήματος της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει το θέμα στην Βουλή, ελπίζοντας ότι θα υπάρχει ο χρόνος να αντιληφθούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι την πραγματικότητα που βιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προβούν σε βελτιώσεις των όρων, των προϋποθέσεων και βέβαια της εφαρμογής στην πράξη της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.