Ποιος θα είναι ο επόμενος ΥΕΘΑ;Τα «δεξιά» και «αριστερά» σενάρια

Eκλογές χωρίς σενάρια για τη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν γίνεται. Μπορεί ακόμη κυβέρνηση να μην έχουμε αλλά τα ονόματα για το ποιοι θα είναι υπουργοί σε μια “δεξιόστροφη” ή σε μια “αριστερόστροφη” κυβέρνηση έχουν αρχίσει να “παίζουν”.Τι ακούγεται για το ΥΕΘΑ;

Στο πρώτο σενάριο αυτό της “δεξιόστροφης” κυβέρνησης η επιλογή του προσώπου για το ΥΕΘΑ συνδέεται και με το ποιος θα μπει στο Μαξίμου.Τα σενάριο που λέει ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ενδέχεται να τεθεί θέμα να μην είναι πρωθυπουργός ο Α.Σαμαράς,δίνει πιθανότητες στο Δ.Αβραμόπουλο να επιλεγεί γι΄ αυτή τη θέση.Άρα θα αναζητηθεί άλλος ΥΕΘΑ και ο Φράγκος φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες παραμονής.Διαφορετικά ,θα υποδεχτεί τον Αβραμόπουλο,στον οποίο είχε ευχηθεί να επιστρέψει.

Σε περίπτωση που σχηματιστεί αριστερόστροφη κυβέρνηση το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη ακούγεται ,όχι τυχαία. Και δεν εννοούμε τη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη.Ο Αρσένης ήταν αυτός που πρώτος είχε υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με το Ισραήλ το 1994,συνομιλώντας με τον ίδιο τον Γ.Ράμπιν,ο οποίος λίγους μήνες μετά δολοφονήθηκε. Ο Αρσένης ξέρει καλά το θέμα ,έχει καλές σχέσεις με τους ισραηλινούς οι οποίοι τον εμπιστεύονται και από την άλλη παρά τις δηλώσεις και τις προγραμματικές θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ,θέλει να διατηρήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ σε καλό επίπεδο.

Για να γίνει κάτι απ΄ όλα αυτά βέβαια ,πρέπει πρώτα απ΄ όλα να αποκτήσουμε μια κυβέρνηση.”Δεξιόστροφη” ή “αριστερόστροφη”.