Πως αποκαλύφθηκαν οι 10 Ρώσοι κατάσκοποι στις ΗΠΑ.

Ένα πραγματικό θρίλερ που πιθανόν ούτε σεναριογράφοι του Χόλυγουντ δεν θα φαντάζονταν,αποδεικνύεται η αποκάλυψη των 10 Ρώσων πρακτόρων που δρούσαν για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Σε ανταπόκρισή του από τη Μόσχα για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ο Θανάσης Αυγερινός αναφέρει πως τη…πάτησε η Μόσχα. Ο άνθρωπος που κάρφωσε τους 10 ήταν ο προϊστάμενός τους συνταγματάρχης Σερμπακόφ!

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έδωσαν σημασία στα «σημάδια».Η κόρη του συνταγματάρχη ζούσε στις ΗΠΑ,ο γιός του αξιωματικός υπηρεσίας αντιναρκωτικών κατέφυγε στην Ουάσιγκτον λίγο πριν από τη σύλληψη των 10 και ο ίδιος ο Σερμπακόφ αρνήθηκε πέρσι την προαγωγή του για να αποφύγει την εξέταση του ορού της αλήθειας!

Αυτό που «πόνεσε» τους Ρώσους περισσότερο και από την αποκάλυψη της πανέμορφης Άννας Τσάπμαν η οποία κάνει καριέρα και περιουσία φωτογραφιζόμενη με εσώρουχα,ήταν η αποκάλυψη του πράκτορα Μιχαήλ Βασενκόφ, 65 ετών ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ ως φημισμένος φωτογράφος με το όνομα Χουάν Λαζάρο.Το εκπληκτικό είναι ότι τη πραγματική του δουλειά δεν την γνώριζε ούτε η επί πολλά χρόνια σύζυγος του,Βίκι Πελάες από το Περού,όπου είναι γνωστή δημοσιογράφος.

Ο «γερόλυκος» πράκτορας Μ.Βασενκόφ παρά το γεγονός ότι » έφαγε της χρονιάς του» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. «Έσπασε» μόνο όταν οι αμερικανοί άνοιξαν τη πόρτα και εμφανίστηκε ο προιστάμενός του συνταγματάρχης Σερμπακόφ με το φάκελό του στα χέρια!

Στη Μόσχα το φυσάνε και δεν κρυώνει και όλοι προβλέπουν ότι ο προδότης συνταγματάρχης θα ´χει άσχημο τέλος.Όπως γίνεται και στις ταινίες!