Πόσο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ θα είναι ο Φράγκος;

Στα γνωστά τα κατατόπια ο Φραγκούλης Φράγκος από χθες,αλλά με άλλη ιδιότητα.Υπουργός Εθνικής Άμυνας,με κοστούμι κι όχι με στολή.

Πόσο υπηρεσιακός μπορεί να είναι;

Από την φύση της κυβέρνησης αποφάσεις για μεγάλα θέματα δεν μπορεί να πάρει.Επειδή όμως ως χαρακτήρας είναι “σίφουνας” θα είναι λίγο δύσκολο να συγκρατηθεί και να μην “εμπλακεί” σε ζητήματα αυστηρώς στρατιωτικά τα οποία και χειριζόταν μέχρι πρόσφατα.

Το στοίχημα βέβαια θα παιχτεί από το επίπεδο συνεργασίας που θα έχει με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και ειδικά με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ. Αποχωρώντας από την ηγεσία του ΓΕΣ είχαν ακουστεί πολλά για “ψυχρότητα” που είχε βγάλει ο Φράγκος έναντι του Κωσταράκου,αλλά αυτό θα πρέπει να δικαιολογηθεί ως ένα σημείο και από την λογική απογοήτευση εκείνων των ωρών. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και ο Φράγκος μάλλον πρέπει να το εκμεταλλευτεί για το πολιτικό μέλλον που φαίνεται ότι “χτίζει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολύ στενό του περιβάλλον είναι αποφασισμένος να είναι πολύ προσεκτικός και συναινετικός προς πάσα κατεύθυνση,κατανοώντας ότι η αλλαγή ενδυμασίας από τη στολή του στρατηγού στο κοστούμι του ΥΕΘΑ, είναι πολύ ουσιαστική.

Αποφάσεις που χρειάζονται την νομοθετική βούλα της Βουλής δεν μπορεί να πάρει.

Όπως λένε οι πληροφορίες αναμένει εισηγήσεις από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για το ποια μέτρα μπορεί να προωθήσει.Ειδικά μέτρα που έχουν σχέση με το προσωπικό.