«Πτωχευμένοι» μπορεί,»διχασμένοι» ποτέ!Οι ΕΔ παράδειγμα για τα κόμματα,»όαση» στη προεκλογική παρακμή

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές φαίνεται ότι σε κάποιους δεν αρκεί να είμαστε “πτωχευμένοι” αλλά μας θέλουν και διχασμένους.

Τα χαστούκια Κασιδιάρη έδωσαν το σύνθημα για να “ανοίξουν τα χρονοντούλαπα της ιστορίας” και να βγουν από εκεί ο Σκόμπι,τα Δεκεμβριανά,ο Γράμμος,ότι μας δίχασε και μας κράτησε χρόνια πίσω. Η ιστορία σ΄ όλο το κόσμο είναι για να διδάσκει.Στην Ελλάδα διχάζει,γιατί κάποιοι τη διαβάζουν όπως τους βολεύει.

Δεν αναμένει κανείς στάση υπευθυνότητας από οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.Οι οπαδοί της εξάλλου με πλήθος μηνυμάτων τους έχουν κάνει σαφές ότι δεν εξέλεξαν βουλευτές για να κάνουν τα “καλά παιδιά” ,αλλά για να “πλακώσουν το σύστημα”.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι “τσιμπάνε” και τα πολιτικά κόμματα,έστω και με μέτρο.Η διαμάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αν ήταν υποψήφιος βουλευτής του δεύτερου πολίτης ο οποίος στο you tube υποστήριζε τη δημιουργία…Επαναστατικού Στρατού είναι ένα δείγμα ότι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα λίγο ακόμη θέλουν για να χαθούν.

Οφείλουμε όλοι ανεξάρτητα από τις απόψεις που ο καθένας μας έχει για τις ΕΔ να παραδεχτούμε ήταν το μοναδικό κομμάτι του διαλυμένου από την οικονομική κρίση και τη προεκλογική περίοδο κρατικού μηχανισμού που κατόρθωσε όχι μόνο να μείνει εκτός του παραλογισμού αλλά και να λειτουργήσει άψογα.Μέσα σ΄ αυτή την αρρωστημένη αντιπαράθεση έδειξαν με τις ασκήσεις και τους έκτακτους συναγερμούς ότι λειτουργούν σε υψηλές στροφές και δεν επηρεάζονται. Η ψυχραιμία που λείπει από άλλους αλλά και το δημοκρατικό φρόνημα θα προσθέταμε,περισσεύει στις ΕΔ.

Η 18η Ιουνίου είναι βέβαιο δεν είναι εύκολη.Μπορεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να λένε ότι κυβέρνηση θα έχουμε,αλλά ποιος μπορεί πια να τις εμποστευτεί.Ακόμη κι αν υπάρξει όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι θα είναι μια κυβέρνηση ισχυρή η οποία ταυτόχρονα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό Γολγοθά.

Ας ελπίσουμε ότι άπαντες θα αφήσουν εκτός των αντιπαραθέσεών τους τις ΕΔ,οι οποίες ειδικά αυτή τη περίοδο έχουν πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσουν.Οι εκτιμήσεις ότι η εικόνα οικονομικής αδυναμίας που παρουσιάζει η χώρα έχει “ανοίξει την όρεξη” των γειτόνων για να θέσουν άλλα θέματα,δεν μπορούν να αγνοηθούν.Και μέχρι στιγμής οι ΕΔ δείχνουν καλά “θωρακισμένες” .Και στην αποστολή τους αλλά και απέναντι στο επικίνδυνο “παιχνίδι” της φημολογίας για “πραξικοπήματα” και “εμφύλιους”.

Καταλήγοντας:δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε μειοψηφίες -όποιες κι αν είναι αυτές- να μας οδηγήσουν πίσω στο 1936 ή στο 1945. Όσοι θέλουν να μπουν στη “μηχανή του χρόνου” και να επιστρέψουν εκεί ας το κάνουν κι ας μείνουν εκεί στο “σκοτεινό” παρελθόν που τους γοητεύει.

Η τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών τους την ερχόμενη Κυριακή θα πάρει όποια απόφαση κρίνει ορθότερη για το μέλλον της.