Ραγκούσης:Ισορροπίες τηρήθηκαν στο ΥΕΘΑ με τη τετράδα,υπουργών

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης ,μιλώντας στο τηλεοπτικό πρωϊνό πρόγραμμα της ΝΕΤ,έδωσε τη δική του άποψη για το πως βρέθηκε στη θέση του ΑΝΥΕΘΑ και παραδέχτηκε ότι το “κουαρτέτο” ηγεσίας στο ΥΕΘΑ,ήταν αποτέλεσμα “ισορροπιών”. Δυστυχώς ακόμη δεν μπόρεσε να μας διαφωτίσει για τις αρμόδιότητες που θα έχει,αφού αυτές δεν έχουν καθοριστεί.

Τα αποσπάσματα των δηλώσεων Ραγκούση στη τηλεοπτική του συνέντευξη:

•”Το αντικείμενό μου θα σας το περιγράψω αφού πρώτα, και νομίζω ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα όπως συνήθως συμβαίνει, γιατί πάντα η πρώτη εβδομάδα αφιερώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις και τώρα υπήρχε και ο προϋπολογισμός σαν προτεραιότητα, αφού πρώτα δω τις αρμοδιότητες που θα μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός γιατί η διαφορά του Αναπληρωτή είναι ότι παίρνει απευθείας αρμοδιότητες από τον Πρωθυπουργό.
Η συμμετοχή η δική μου ως Αναπληρωτού στο Υπουργείο Άμυνας, όπως είχα την ευκαιρία και με ανακοίνωση που εξέδωσα την ημέρα της ορκωμοσίας, ήταν η απόφαση για την οποία προφανώς και δεν θα μπορούσα να έχω ερωτηθεί, την οποία δεν ήθελα σε καμία απολύτως περίπτωση να την κρίνω με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, παρά μόνο με το κριτήριο της συμμετοχής σε μια εθνική προσπάθεια που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να πάρει αυτά τα χαρακτηριστικά”.

•”Αυτό που μπορώ εγώ να σας πω είναι ότι όταν δέχτηκα την πρόταση από τον Πρωθυπουργό, από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, το σκεπτικό της απόφασης είχε τέτοια γνωρίσματα. Είχε δηλαδή το βασικό στοιχείο ότι ήταν για εκείνον σημαντικό ειδικά στο Υπουργείο Άμυνας να υπάρξει, εν είδει και συμβολισμού, η συνύπαρξη και των τριών Κομμάτων, ως μια μικρογραφία αυτού που συμβαίνει στο σύνολο της Κυβέρνησης για λόγους οι οποίοι είναι προφανείς και σχετίζονται με το αντικείμενο του συγκεκριμένου Υπουργείου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ραγκούσης περί συγκρούσεων και ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Ραγκούσης:»Πάμε οικουμενικά και βλέπουμε»