Ραγκούσης περί συγκρούσεων και ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

“Σε οριακό σημείο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του υπόσταση…αλλά είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ”,δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης ,στη Real News.

O κ.Ραγκούσης τόνισε ότι “σήμερα, την ώρα που η χώρα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την οικονομική της επιβίωση, σε μια Ευρώπη που είναι η ίδια σε κίνδυνο, πρώτη προτεραιότητα όλων, και του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να είναι η σταθερότητα.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να διαταραχθεί στο ελάχιστο η προσπάθεια της κυβέρνησης και η ανάγκη κοινωνικής και πολιτικής συστράτευσης. Και όποιος θα οδηγούσε τα πράγματα εκεί, στην αστάθεια, όταν είναι ανοιχτή η μάχη του Προϋπολογισμού και της 6ης δόσης, θα υπέτασσε ανεύθυνα το εθνικό συμφέρον σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, είναι σε ένα οριακό σημείο, στο οποίο κρίνεται η ίδια του η πολιτική υπόσταση. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, άλλωστε, έχει αναλάβει για το σύνολο της πορείας του Κινήματος, αλλά και για μεμονωμένες πρωτοβουλίες, τις ευθύνες του. Και ευθύνες πράγματι υπάρχουν και για άλλους πολλούς, για όλους.
Αλλά είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ είπε ακόμη ότι “είναι πρόβλημα, τελικά, πολιτικής ταυτότητας, είναι ζήτημα ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης.
Και αφετηρία γι’ αυτό είναι η οριστική σύγκρουση, η μετωπική μάχη με το δόγμα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα πράττω». Κάτι που βαθμιαία καταρράκωσε την αξιοπιστία μας και οδήγησε στην υπαρξιάκη κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.
Μόνο μέσα από αυτή την ειλικρινή και αποφασιστική, επώδυνη αλλά λυτρωτική σύγκρουση, η νέα σύγχρονη δημοκρατική παράταξη θα βρει την ιστορική αποστολή της για κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη: να εκφράσει, δηλαδή, τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού και να εξασφαλίσει την ουσιαστική αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Να εγγυηθεί τη δίκαιη αναδιανομή των βαρών στην κρίση και των ευκαιριών στην ανάπτυξη”.