Σαμαράς-Παναγιωτόπουλος τα είπαν για τη μείωση του 12%. Τι απέφυγε να πει ο ΥΕΘΑ

Ούτε λέξη για την επικείμενη περικοπή του 12% στους στρατιωτικούς δεν είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι “είναι καθήκον και δικό μας να σταθούμε δίπλα τους, (σ.σ στους στρατιωτικούς) ,να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια τους και να κοιτάμε πώς θα τους διευκολύνουμε στην καθημερινή τους αποστολή». Η ανάγνωση της συγκεκριμένης φάσης διαβάζεται με πολλούς τρόπους. Είτε το “παιχνίδι” είναι ακόμη ανοιχτό όπως όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έγραφαν σήμερα, είτε ο ΥΕΘΑ προετοιμάζει τους στρατιωτικούς για το χειρότερο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θετική εξέλιξη για το 12% ακόμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι δήλωσε ο Π.Παναγιωτόπουλος:

«Με τον Πρωθυπουργό, όπως συμβαίνει από την εποχή που ήταν στο νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, έχουμε τακτικότητες συναντήσεις  για θέματα της δικής μου αρμοδιότητας. Όπως αντιλαμβάνεστε, στις συναντήσεις αυτές, τα συζητούμε όλα. Και σήμερα αυτό έγινε.

Δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό συγκεκριμένες εντολές, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε θέματα της δικής μας αρμοδιότητας. Αυτό που έχω να πω – και νομίζω δεν είναι η μόνη φορά που το έχω πει αλλά δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω – είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διατηρούν ψηλά το ηθικό, το φρόνημα τους και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, δεν έχει επηρεαστεί από τις περικοπές και όλοι όσοι υπηρετούν εκεί, άνδρες και γυναίκες, επιτελούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους και φέρνουν σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον τους.

Όπως όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, είναι καθήκον και δικό μας να σταθούμε δίπλα τους, να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια τους και να κοιτάμε πώς θα τους διευκολύνουμε στην καθημερινή τους αποστολή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η τραγωδία να είσαι στρατιωτικός στην Ελλάδα»!Ένας αξιωματικός την περιγράφει επώνυμα

160 ημέρες το χρόνο σε αποστολές τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων.»Είναι ασκητές»