Στη Βουλή τα «φασόλια Πεκίνου» του στρατού και… κινέζοι φοιτητές

Στη Βουλή καλείται να δώσει απαντήσεις ο υπουργός Αμυνας για το θέμα, που ανέδειξε έπειτα από έρευνα το On Alert στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως είχαμε αποκαλύψει, ο στρατός ψωνίζει φασόλια για τους φαντάρους κυρίως από την Κίνα!

Ο βουλευτής Γ. Κοντογιάννης κατέθεσε αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  Θυμίζουμε ότι οι προμήθειες του ελληνικού στρατού σε φασόλια από την Κίνα αγγίζουν τους 73 τόνους, ποσότητα που αφορά στην τελευταία σύμβαση που σύναψε τον περασμένο Μάιο!

Στο ίδιο θέμα παραθέταμε λεπτομερή κατάλογο για τα εισαγόμενα από το Πεκίνο, που έχουν να κάνουν με χιλιάδες στολές, πουκάμισα μέχρι και πηλίκια.

Βεβαίως, το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Αμυνας. Γιατί εάν πράγματι θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να στηρίζει το δημόσιο την ελληνική παραγωγή, τότε μάλλον το ερώτημα θα έπρεπε να τεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως και να αποτελέσει ευρύτερο πεδίο προβληματισμού όχι μόνο για την πολιτεία, που μάλλον σφηρίζει  αδιάφορα, αλλά γενικότερα όλων των φορέων. Διαφορετικά, ας περιοριστούμε στα τυπικά ερωτήματα των βουλευτών και τις αναμενόμενες απαντήσεις των υπουργών.

Ενας άλλος βουλευτής, πάντως, ο Κ. Καραγκούνης, έχει μια πρόταση για να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών. Να «εισάγουμε» κινέζους φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών. Προτείνει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας, καθώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια τεράστια πηγή εσόδων για τη χώρα. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι οι κινέζοι έχουν κατακλύσει τα Αμερικανικά και Βρετανικά πανεπιστήμια…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ON ALERT ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ