Στις 17.00 τα σπουδαία,στο Προεδρικό,για τη νέα κυβέρνηση

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα πλέον στο Προεδρικό Μέγαρο όπου στις 17.00 το απόγευμα θα πάει ο πρωθυπουργός, πιθανότατα για να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Η χώρα ωστόσο παραμένει μετέωρη.

Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη εδώ και πολλά 24ωρα, η οικονομία της ευρωζώνης καταρρέει και όλοι αναμένουν λύση στο δράμα που ζούμε εδώ και πολλές ημέρες.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις απέδειξαν ότι η σοβαρότητα είναι είδος προς εξαφάνιση. 

Χρειάστηκε να παρέμβει με δημόσια δήλωση ο διοικητής της ΤτΕ ο οποίος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν να κωλυσιεργούν και να κάνουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση.



Όλα τα υπόλοιπα είναι σε επίπεδο μικροπολιτικής, διαρροών, πολιτικού κουτσομπολιού και έλλειψης σοβαρότητας.

Αυτό βέβαια που έχει σημασία είναι ότι έως και αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. 

Η τελευταία εξέλιξη που είχαμε ήταν από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος είπε ευθέως ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία, αλλά Παπανδρέου-Σαμαράς διαφώνησαν στα στελέχη της νέας κυβέρνησης.
«Συναντήθηκα με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον Αντώνη Σαμαρά και συμφωνήσαμε. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν ορισμένα θέματα και σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση του έργου αυτής της κυβέρνησης και τη συμμετοχή πρόσωπων», είπε αρχικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στο περιστύλιο.

Νωρίτερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν με τους ίδιους τους πολιτικούς να τα διαρρέουν και σήμερα αρκετοί από αυτούς να κατηγορούν για το αλαλούμ τους δημοσιογράφους…

’Ενα σενάριο που μετέδωσε νωρίς το μεσημέρι το Newsit ήθελε πρωθυπουργό τον Ευ.Βενιζέλο, αντιπρόεδρο τον Σταύρο Δήμα και το υπ. Αμυνας να πηγαίνει στο ΛΑ.ΟΣ.

Νωρίτερα, ένα άλλο σενάριο θέλει για πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων κ.Ι.Κουκιάδη

Το πρωί, ο Τ.Χυτήρης μίλησε για τον Βασίλη Σκουρή – πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το ίδιο είχε μεταδώσει και το Reuters

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε η παρέμβαση της τρόικας. Δυο από τα μέλη της, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης είπαν ότι η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους δείχνοντας τον Λουκά Παπαδήμο.

Λίγο πριν την δήλωση Παπούλια ότι το δράμα έληξε, ο εκπροσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: «Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου, δεν νοείται καμία άλλη καθυστέρηση, επιτέλους ας τελειώνουμε».