«Σύννεφα» στο Αιγαίο,εν μέσω εκλογών. Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι.

Κλιμακώνουν την ένταση και τις προκλήσεις στο Αιγαίο, οι Τούρκοι.
Πριν από λίγο 4 τουρκικά ΦΑΝΤΟΜ πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά
Η νέα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στο διήμερο έντασης που είχαμε στο Καστελόριζο και αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αποχωρήσει η Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την Νατοϊκή άσκηση που διεξαγόταν στην περιοχή.
Αυτή την ώρα ο Υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος είναι στο Τατόι στη κορύφωση των εορτασμών για την Πολεμική Αεροπορία. Αναμένουμε να  αντιδράσει…

Και ενώ ακόμη αναζητείται ο χαμένος των χθεσινών εκλογών, οι Τούρκοι τον…χαβά τους.
Τα πολιτικά κόμματα και οι ηγεσίες τους σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν μπορούν να εντοπίσουν ποιος είναι ο ηττημένος και τελικά όλα δείχνουν ότι χαμένος θα είναι πάλι ο πολίτης που πάντως χθες προτίμησε να απέχει από το δικαιώμα του στη ψήφο. Την ίδια στιγμή που όλοι οι αρχηγοί προσπαθούσαν να μας πείσουν για τη νίκη τους τα προβλήματα φαίνεται ότι διογκώνονται όχι μόνο στην οικονομία,αλλά και στο πεδίο των λεγόμενων εθνικών θεμάτων.

Ο Γ.Παπανδρέου θεωρεί ότι κέρδισε γιατί το ΠΑΣΟΚ έμεινε πρώτο, ο Α. Σαμαράς γιατί η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μειώθηκε δραστικά, το ΚΚΕ λογικά πανηγυρίζει με την άνοδο των ποσοστών του, η υπόλοιπη Αριστερά υποστηρίζει ότι κράτησε δυνάμεις. Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να μην μας οδηγεί σε εθνικές κάλπες όπως «απειλούσε» ο πρωθυπουργός ,ωστόσο είναι ένα αποτέλεσμα που μάλλον θα κάνει ακόμη πιο διστακτική τη κυβέρνηση στο να πάρει πρωτοβουλίες για να λύσει θέματα στην οικονομία αλλά και στα προβλήματα των λεγόμενων εθνικών θεμάτων.

Χθες την ώρα που οι Έλληνες ψήφιζαν ,στο Πεντάγωνο είχε σημάνει συναγερμός. Η τουρκική προκλητικότητα στο Καστελλόριζο είχε ξεπεράσει για δεύτερη ημέρα τα όρια. Τουρκικά μαχητικά τα οποία συμμετείχαν σε νατοϊκή άσκηση μαζί με την ελληνική φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, αγνόησαν το σενάριο της άσκησης και έκαναν παραβιάσεις στο Καστελλόριζο. Η ελληνική πλευρά προχώρησε σε μία κίνηση συμβολική και απέσυρε από την άσκηση τη φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ. Η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει την Αθήνα για να βρεθεί η «λύση» που οι Τούρκοι αλλά και οι αμερικανοί διαρρέουν εδώ και εβδομάδες ότι είναι …έτοιμη να ανακοινωθεί. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει πλέον έτοιμη όμως να χειριστεί τέτοια ζητήματα στη κατεύθυνση «λύσης».

Στη Θράκη η καταγραφή δυνάμεων των «ανεξάρτητων» συνδυασμών όσων δηλώνουν Τούρκοι έγινε από το τουρκικό προξενείο. Η κ.Μουσταφάογλου στη Θράκη κινήθηκε σ΄ένα ποσοστό κοντά στο 10%,βάζοντας υποθήκη για το άμεσο μέλλον,που ξεκινά την επόμενη Κυριακή,όπου θα αποτελέσει το ρυθμιστή των εκλογών. Τα όσα έγιναν και ακούστηκαν στη προεκλογική περίοδο στη Θράκη από τους υποψηφίους των «τουρκικών» συνδυασμών ήταν απλώς ασύλληπτα.
Εκτός από τα ελληνοτουρκικά υπάρχει φυσικά και το θέμα των Σκοπίων ,ένα ακόμη δύσκολο ζήτημα .Σύννεφα πολλά .