«Συντηρείστε στο Στόλο σας στα τουρκικά ναυπηγεία»!Ποιος έκανε τη πρόταση!

Είναι απλά ..στον κόσμο τους ή συμβαίνει κάτι χειρότερο; Οι Ευρωπαίοι που ως γνωστόν θέλουν να μας σώσουν, πολλές φορές αυτές τις κρίσιμες ώρες λένε και κάνουν “χοντράδες” που μπορούν να αποδοθούν είτε σε απόλυτη άγνοια της Ελληνικής πραγματικότητας και των δεδομένων της ευρύτερης περιοχής, είτε σε πολύ πιο…πονηρές σκέψεις.

Με αφορμή τη συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη με τον Χοακίμ Αλμούνια για το κρίσιμο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,στέλεχος του ΥΕΘΑ μας πληροφόρησε για την απίστευτη αντιμετώπιση του θέματος από συνεργάτες του κ.Αλμούνια!

Τον περασμένο Ιούνιο στελέχη του ΠΝ ,είχαν συναντηθεί με στενό συνεργάτη του κ.Αλμούνια .
Προσπάθησαν να εξηγήσουν τη ζωτική σημασία που έχει η λειτουργία ναυπηγείων για τη συντήρηση του Ελληνικού Στόλου . Η απάντηση που πήραν τους άφησε…άφωνους για πολύ ώρα:”Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι απαραίτητα τα Ναυπηγεία.Μπορείτε να κάνετε συντήρηση των πλοίων του Στόλου σας, στη Τουρκία,την Ισπανία ή την Ιταλία”!

Η σειρά των χωρών που επικαλέστηκε είναι όπως ακριβώς την αναφέρουμε!

Είναι δυνατόν σοβαρός άνθρωπος που γνωρίζει στοιχειωδώς τις ισορροπίες της περιοχής μας να σκεφτεί τέτοια πρόταση; Κι όμως όπως φαίνεται όλα πλέον είναι δυνατά!