Θα κουρέψουν μισθούς, συντάξεις και προνόμια βουλευτών;

Στο μεγάλο «κούρεμα» μισθών και συντάξεων των πολιτών προχωρεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Τι γίνεται, όμως, με τις συντάξεις, τους μισθούς και τα προνόμοια των εθνοπατέρων.

Στο εύλογο ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, ενώ βρισκόταν στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου.  «Έχουμε ζητήσει εδώ και δυο χρόνια την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και των δραστικότερη περικοπή των αποδοχών και των άλλων προνομίων των βουλευτών», είπε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Ρωτήστε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που καρατομούν μισθούς και συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων γιατί δεν το κάνουν πράξη».

Την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε: «Αυτό που παρακολουθούμε από χθες είναι ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών. Με το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα είναι ότι συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν. Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα. Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό».