Θα πληρώσουμε τα χρέη ,λέει η Μέρκελ ,γιατί κάτι περιμένει.Δείτε τι.

Ευσεβείς πόθοι, ή πραγματικότητα; Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε στην Bild οτι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της.
 Σε συνέντευξή της στη λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Μπιλντ» (Bild, 16.12.10) η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι «όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια». 

Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Όπελ (Adam Opel GmbH), υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος. 

Σήμερα η OPEL είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της Τζένεραλ Μότορς (General Motors) και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση», λέει η κ. Μέρκελ.

Η Καγκελάριος βέβαια έχει τις δικές της αγωνίες για τη πορεία της Ελλάδας,όχι επειδή είναι «φιλέλλην» αλλά επειδή έχει βάσιμες ελπίδες ότι μέσα στο 2011 θα μπορέσει η Γερμανία να πουλήσει από 40 έως 60 Eurofighter!

Πόσο βάσιμες είναι οι ελπίδες της; Πολύ,λένε πηγές από τη Γερμανία. Βέβαια από το 2000 που υπήρξε σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη προμήθεια 60 Eurofighter, από διαβεβαιώσεις άλλο τίποτα. Ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχει και κάτι παραπάνω.