Τέσσερις υπουργοί,αναζητούν ρόλο στο ΥΕΘΑ.Παρασκήνιο

Πως τα πάει το ηγετικό “κουαρτέτο” στο ΥΕΘΑ; Το πολυπληθές υπουργικό σχήμα που επελέγη για λόγους πολιτικής-κομματικής ισρροπίας,φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει πάρει μπροστά και οι πρώτες ενδείξεις είναι ανησυχητικές.

Στην ουσία δεν έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες και φαίνεται ότι προς το παρόν αναπληρωτές και υφυπουργός εμπλέκονται μόνο με εορτές-τελετές, και συνεπώς δεν μπορούν ακόμα να κριθούν από συγκεκριμένο έργο…..καθόσον φαίνεται να μην υπάρχει.

Η μη ανάθεση αρμοδιοτήτων έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στους Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ καθόσον δεν γνωρίζουν ποιόν πρέπει να ενημερώσουν και για ποιόν λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενημερώσεις γίνονται ξεχωριστά και αυτό σημαίνει πρόσθετη γραφειοκρατία και κυρίως ανώφελη πρόσθετη εργασία για τους Επιτελείς.

Οι καθημερινές «οργανωτικές δραστηριότητες» όμως είναι πολλές.

Πολυάριθμοι νέοι συνεργάτες προερχόμενοι από τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά και στρατιωτικούς (αλήθεια γέμισε αεροπόρους ο κύριος Γεωργίου, που ήταν κρυμμένοι όλοι αυτοί;) ήρθαν για να στελεχώνουν την πολιτική ηγεσία και επειδή δεν υπήρχαν ανάλογα γραφεία «εκπαραθυρώθηκαν» αρκετοί στρατιωτικοί που ανήκαν στα Επιτελεία.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ηγείται του «σχήματος» είναι ως γνωστόν άριστος “παίκτης” της πολιτικής επικοινωνίας και ως πρώτο στόχο έθεσε να επανφέρει την χαμένη αίγλη του ΥΕΘΑ.Ενδεικτικό είναι ότι οι επίσημοι επισκεπτες του ΥΕΘΑ,δεν γίνονται δεκτοί πλέον από τη πύλη ΓΕΝ αλλά από την πιο μεγαλοπρεπή του ΓΕΕΘΑ,ώστε οι επισκέπτες να βαδίζουν όλο το διάδρομο του ΓΕΣ και να εισέρχονται στο διάδρομο του υπουργείου ανάμεσα από στρατονόμους που κάθονται προσοχή και χαιρετάνε.

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι στιγμής μόνο ο κ. Αβραμόπουλος ασχολείται με όλα τα θέματα του Υπουργείου με πιο “καυτά” μέχρι στιγμής αυτά των υποβρυχίων αλλά και των αρμάτων μάχης ABRAMS M1A1. O κ. Καλογερόπουλος, ειδικός και στενός συνεργάτης του είναι επιφορτισμένος να διεκπεραιώσει αυτά τα θέματα.

Η σημασία στις λεπτομέρειες φάνηκε και από την ιδιαιτέρα που επελέγη για το γραφείο του και είναι ‘’εκπάγλου ομορφιάς’’, Σμηναγός μετεωρολόγος (ήταν στο γραφείο του κυρίου Πλακιωτάκη παλιά).

Πονοκέφαλος όμως για το Στρατιωτικό γραφείο του ΥΕΘΑ είναι και η σύγκρουση των μεταξύ ‘’Αβραμοπουλικών’’ και κάποιων αποστράτων της Συγγρού.

Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεωργίου μπορεί να είναι άνευ ‘’χαρτοφυλακίου’’ ακόμη, αλλά έχει πληθώρα συνεργατών για να τον συνοδεύουν σε κάθε εμφάνισή του στο ΥΠΕΘΑ. Χαρακτηριστικός συνεργάτης επί θεμάτων τύπου ο κύριος Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο άλλος ΑΝΥΕΘΑ κ. Ραγκούσης αφού δέχθηκε από υπουργός να υποβιβασθεί σε αναπληρωτή μιμείται τον κ. Μειμαράκη, και περισσότερο ασχολείται με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αφού σήμερα είναι στο τέλμα. Σε ένα διάλειμμα από τις εσωκομματικές εργασίες παρέδωσε και τα ξίφη στους υπαξιωματικούς του Ναυτικού.

Για τον ‘’παλιό’’ τον ΥΦΕΘΑ κ Σπηλιόπουλο τι να πούμε το παρατσούκλι ‘’αθόρυβος’’ συνεχίζει να ισχύει μιας και δεν πολυεμφανίζεται. Εδώ που τα λέμε με τρεις προϊσταμένους τι να πρωτοπρολάβει ο άνθρωπος. Πάντως βρήκε χρόνο μέσα στο «βαρύ πρόγραμμα του» να κάνει δήλωση για το ατυχές συμβάν στην ΣΣΕ σε άλλη γραμμή από αυτήν του προϊσταμένου του Υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στα «κοινωνικά αιτήματα» στο ΥΕΘΑ


Ο γόρδιος δεσμός του Εύελπι που καλείται να κόψει ο Αβραμόπουλος