Τη «γεωπολιτική αξία της Ελλάδας» ,προβάλει ο Σαμαράς που όμως χρειάζεται και ισχυρές ΕΔ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε σε ομιλία του πριν από λίγο στα στελέχη του κόμματός του,του σημαντικού γεωπολιτικού ρόλου που η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων στην περιοχή κα τόνισε ότι σ΄ όλες τις επαφές που γίνονται με τους ξένους ηγέτες και δανειστές αυτός ο πρωταγωνιστικός ρόλος επισημαίνεται.

“Τους λέμε ότι δεν πρέπει να βλέπουν μόνο το οικονομικό θέμα της Ελλάδας,αλλά και το γεωστρατηγικό…Η Ελλάδα πρέπει να είναι προπύργιο για την ασφάλεια στην περιοχή,όχι η αχίλλειος πτέρνα”, είπε ο κ.Σαμαράς.

Τα όσα επεσήμανε ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά σημαντικά και σωστά. Και έχουν επισημανθεί εδώ και πολλούς μήνες ακόμη και από το εξωτερικό. Το Onalert έχει δημοσιεύσει άρθρα που επεσήμαιναν τη γεωπολιτική σημασία και αξία της Ελλάδας.

Όμως για να έχει το ρόλο που περιέγραψε ο πρωθυπουργός η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικά ισχυρές ΕΔ. Όχι σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων αλλά ουσιαστικά. Και τα όσα γίνονται και συζητούνται αυτές τις ημέρες με επίκεντρο τις ΕΔ, δεν οδηγούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που περιέγραψε ο κ.Σαμαράς δεν θα μας τον χαρίσει κανείς. Πρέπει κι εμείς να πείσουμε ότι μπορούμε να τον παίξουμε αποτελεσματικά. Και με “ακρωτηριασμένες” ΕΔ ,δύσκολα θα το καταφέρουμε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κι αν η οικονομική κρίση γίνει γεωπολιτική. Ένα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει

«Σκεφτείτε τις γεωπολιτικές συνέπειες από τη κατάρρευση της Ελλάδας…Ηλίθιοι». Άρθρο-σοκ