Τηλεφωνική συνομιλία Δήμα με ΥΠΕΞ Λιβύης

Τηλεφωνική συνομιλία με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Ashour Bin Khayal, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, προκειμένου να το συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο κ. Δήμας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία δημοκρατικής μετάβασης και οικοδόμησης νέων θεσμών στη Λιβύη και διαβεβαίωσε τον Λίβυο ομόλογο του για τη συνεχιζόμενη συμπαράσταση της χώρας μας στις προσπάθειες του φίλου λιβυκού λαού. Στο πλαίσιο αυτό, τον ενημέρωσε για την επικείμενη επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη, που θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Khayal εξέφρασε από την πλευρά του θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη που παρείχε η χώρα μας στο λιβυκό λαό κατά την επανάσταση και για τη μεγάλη συνεισφορά της στον ανθρωπιστικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατοντάδες Λιβύους τραυματίες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, η οποία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα Υπουργό να επισκεφθεί σύντομα τη Λιβύη, πρόσκληση την οποία ο κ. Δήμας απεδέχθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΝΑΤΟ: Η επιχείρηση στη Λιβύη δεν αποτελεί μοντέλο για τη Συρία

Ο Τσάβες φοβάται για πυρηνικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή