Τι είπε για τις περικοπές μισθών στους στρατιωτικούς ο Παναγιωτόπουλος από τη Σούδα

“Χωρίς εθνική ασφάλεια σε μια χώρα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε οικονομική ανάπτυξη, ούτε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, ούτε να υπάρξουν επενδύσεις, ούτε να υπάρξει τουρισμός”,δήλωσε από τη Κρήτη όπου επιθεώρησε τη Σούδα ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος. Και μετά αναφέρθηκε στο καίριο θέμα των απειλούμενων περικοπών,χωρίς όμως να αναλάβει κάποια δέσμευση:

“Έχουν υπάρξει δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Περικοπές που για κάποια περίοδο πριν από μερικά χρόνια θα ήταν ίσως αδιανόητες.
Αυτές τις περικοπές τις κάνουμε ακριβώς για να συμβάλουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να μην υπάρξει η ανάγκη να περικοπούν εκ νέου συντάξεις και μισθοί, για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να βγει από την κρίση.
Έχω πει επανειλημμένως ότι ήδη έχουν μειωθεί οι μισθοί των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 37% και δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη μείωση.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτά αποτελούν δέσμευση ο ΥΕΘΑ απάντησε:
“Εγώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχω να πω αυτά που σας είπα. Από ότι ξέρετε και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ηγείται αυτής της προσπάθειας για να μην μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια αυτών που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός της χώρας, είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο είχα την ευκαιρία να ενημερώσω πριν από λίγο καιρό, ο οποίος διατύπωσε και ο ίδιος ακριβώς ταυτόσημες θέσεις.