Τι συζήτησε -μετά από την ομιλία του- ο Βενιζέλος με τους Αμερικανούς,για τη Λιβύη;

Σε αμερικάνικο κοινό -κι όχι μόνο- μίλησε για τη Λιβύη και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στο χειρισμό αυτής της κρίσης, ο Ε.Βενιζέλος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε σήμερα στο 26ο Συμπόσιο Διαλόγου Ανώτερων Στρατιωτικών για τη Μέση Ανατολή (Middle East Senior Military-to-Military Officer Dialogue Series) που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDU) και το Institute for Global Conflict του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και τελεί υπό την αιγίδα του αμερικανικού Πενταγώνου και του Κογκρέσου.

Βασικό αντικείμενο της ομιλίας του  και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η κατάσταση στη Λιβύη και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, καθώς και θέματα τα οποία αφορούν τη Νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ και το νέο θεσμικό πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Στη συνάντηση μετέχουν στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη από τις ΗΠΑ, ευρωπαϊκές χώρες και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.