Τι ζήτησε από το Μπεγλίτη ο αμερικανός υπουργός και τι πήρε.

Τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του ο αναπληρωτής τότε ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης είχε υποδεχτεί στο γραφείο του τον αμερικανό ΥΦΕΘΑ Α.Βέρσμπαου. Κι εκτός από τα μεγάλα θέματα της αντιπυραυλικής ασπίδας που τότε ήταν στη πρωτη γραμμή της επιαιρότητας, ο αμερικανός είχε θέσει με ενδιαφέρον το θέμα αντικατάστασης ενός αγωγού καυσίμου στη Σούδα.

Ο Μπεγλίτης τότε είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα.

20 μήνες μετά ο Π.Μπεγλίτης είναι πια ΥΕΘΑ και πάλι αμερικανό υπουργό είδε πρώτα απ΄ όλους. Τον Υπουργό ΠΝ παρά τω Υπουργώ Άμυνας ΗΠΑ, κ. Raymond Edwin Mabus.Το θέμα του αγωγού βέβαια ακόμη δεν έχει λυθεί.

Στη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον αμερικανίό υπουργό δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν μπει σ΄ ένα δρόμο. Και για να γίνει αυτό το ΥΕΘΑ
Πέντε ακίνητα με συνολική έκταση 28 στρεμμάτων αποφάσισε την επιτάξη έκτασης 28 στραμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων προκειμένου να
προχωρήσει το έργο κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς κηροζίνης από το Μαράθι (κόλπος Σούδας) μέχρι την αεροπορική Αμερικανική Βάση και την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Η αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς κηροζίνης στις αεροπορικές πολεμικές εγκαταστάσεις κρίνεται επιβεβλημένη καθώς ο υπάρχον κατασκευάστηκε διερχόμενος έξω από τα όρια του χωριού Στέρνες Ακρωτηρίου στην δεκαετία του ’60.