Το «εθνικό αφήγημα» η λύση για τη κρίση κατά το Βενιζέλο.Μόνο μην είναι…παραμύθι!

Τη σημασία της αμερικανικής υποστήριξης στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. 

   

«Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καθοριστικός στο Δ.Ν.Τ., αλλά επίσης είναι σημαντικό το δίκτυο των επαφών τους με τις χώρες της ευρωζώνης» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε πως οι ΗΠΑ «σημειώνουν το παραμικρό θετικό βήμα της χώρας μας – είτε προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και συλλογής δημοσίων εσόδων, είτε προς την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

   

Υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι «το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και άρα η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική εθνική αφήγηση γι΄αυτό που κάνει και τις προοπτικές που υπάρχουν», ο κ.Βενιζέλος απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του «να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος». Και σε αυτό τον στόχο, τόνισε ο Έλληνας υπουργός, «η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις – τόσο στο πεδίο των επενδύσεων, όσο και ευρύτερα της πραγματικής οικονομίας».