Τσακωμός για τα πυρομαχικά των αρμάτων

Άρχισε ο πόλεμος των πυρομαχικών. Η προμήθεια 42360 βλημάτων για τα άρματα μάχης Leopard,θα συζητηθεί στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή. Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι αγοράζουμε τα ίδια βλήματα με τη Τουρκία αλλά σε πολύ υψηλότερη τιμή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,Γιώργος Καρατζεφέρης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό Άμυνας,στο Πεντάγωνο.Προφανώς ο κ.Βενιζέλος θα πει στον κ.Καρατζεφέρη αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου και σύμφωνα με τα οποία:
 « Η Τουρκία προμηθεύτηκε 15.000 βλήματα 120 mm, τύπου DM 63 το 2006, σε συμφωνία «πακέτο» με την προμήθεια 298 αρμάτων Leopard 2″,αναφέρεται στην ανακοίνωση και προσθέτει ότι το ΓΕΣ προέβη σε διεθνή έρευνα αγοράς για την ύπαρξη πιστοποιημένων και άμεσα διαθέσιμων πυρομαχικών και ως πλέον συμφέρουσα με τα κριτήρια αυτά εκτιμήθηκε η γερμανική προσφορά με ενδεικτική τιμή της κατασκευάστριας εταιρείας για  9.000 βλήματα κινητικής ενέργειας τα 6.084 ευρώ ανά βλήμα».
Τελικά αποφασίστηκε η προμήθεια 42.360 βλημάτων » εκ των οποίων 30.360 με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και 12.000 με διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία. Ο λόγος επιλογής διακρατικής συμφωνίας είναι η κάλυψη της άμεσης επιχειρησιακής ανάγκης του ΓΕΣ. Στη συνέχεια μάλιστα η τιμή για κάθε  βλήμα κινητικής ενέργειας μειώθηκε από τον κατασκευαστή στα 5.295 ευρώ.»