Τσοχατζόπουλος:»Δεν σύστησα κανένα στους Γερμανούς για τα υποβρύχια».

Απάντηση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια,επιχειρεί να δώσει με γραπτή του δήλωση ο Άκης Τσοχατζόπουλος,για τη πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της REAL NEWS,σύμφωνα με την οποία είχε συστήσει το  φίλο και συνεργάτη του  Γ.Μπέλτσιο στους Γερμανούς που ναυπηγούσαν τα υποβρύχια του ΠΝ και τώρα αυτός ελέγχεται για προμήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ.

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της REAL NEWS αποτελεί χυδαία λάσπη στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για άκρως συκοφαντικό, παντελώς ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Το λόγο επί αυτού θα έχει η Δικαιοσύνη.
Στόχος του δημοσιεύματος είναι η δημιουργία εντύπωσης αθέμιτης εμπλοκής μου στο ζήτημα των γερμανικών υποβρυχίων. Δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα, αμαυρώνει και το μεγάλο έργο της αμυντικής θωράκισης της χώρας, πλήττοντας καίρια την στρατηγική επιλογή παραγωγής από ελληνικά χέρια των πλέον σύγχρονων συμβατικών υποβρυχίων στον κόσμο, -με την μεταφορά πρωτοποριακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα-, που διασφαλίζουν αναντικατάστατο στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας εγγυήθηκα την εφαρμογή των προβεπόμενων από το νόμο διαδικασιών αξιολόγησης, επιλογής και απόφασης από όλα τα θεσμικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, και το ΚΥΣΕΑ, ώστε η τελική επιλογή να είναι η βέλτιστη δυνατή σε ποιοτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Υπενθυμίζω δε, ότι, όπως δήλωσα από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το γνωστό δημοσίευμα του περιοδικού «DER SPIEGEL», ουδέποτε συνέστησα οιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία, όπως ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρθηκε»».