Wikileaks doc:»Τρελός ο Αχματινετζάντ-Εκκεντρικός ο Καντάφι».

Άκρως απόρρητες πληροφορίες και χαρακτηρισμούς για ηγέτες διαφόρων κρατών του πλανήτη περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια των σελίδων αλληλογραφίας μεταξύ των αμερικανών πρεσβευτών ανά το κόσμο και το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Χαρακτηρισμοί που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον.

Για τον Αχμαντινετζάντ του Ιράν: Χαρακτηρίζεται ανισόρροπος ίσως και τρελός.

Για τον Μ.Καντάφι της Λιβύης:Γίνονται αναφορές στην «ουκρανέζα νοσοκόμα του χωρίς την οποία δεν μπορεί να ταξιδέψει» στις γυναίκες που αποτελούν τη φρουρά του και επισημαίνονται «η φοβία του για τα ύψη καθώς και για τις πτήσεις πάνω από θάλασσα»! Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι «του αρέσουν τα άλογα κούρσας και το φλαμένγκο».Χαρακτηρίζεται τουλάχιστον εκκεντρικός…

Για την Α.Μέρκελ: Το παρατσούκλι της είναι Τεφλόν ,εννοώντας ότι είναι από ατσάλι,αλλά όχι δεν το λένε ως κοπλιμέντο.
Υπάρχει τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στη Τεχεράνη, του 1979 ,το οποίο αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για τους αμερικανούς ομήρους. Είναι λογικό όλα αυτά να έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην Ουάσιγκτον η οποία ψάχνει να βρει πως αυτός ο απίστευτος όγκος αλληλογραφίας διέρρευσε. Ήδη υπάρχει ένας ύποπτος στρατιωτικός.

Τα έγγραφα δημοσιοπούνται μέσω Le Monde,El Pais,New York Times,Guardian και Der Spiegel,απ΄ όπου είναι και η φωτογραφία. Ο τιτλος χαρακτηριστικος: Ανκελα Τεφλον Μερκελ.