Χ.Κλίντον:»Οι ΗΠΑ στηρίζουν Ελλάδα».

 Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, επανέλαβε η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, μετά τις συνομιλίες που είχαν, στο πλαίσιο των επαφών της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα.

   

Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός και εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού.

  

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

   

Στις συνομιλίες που προηγήθηκαν, μεταξύ των δύο υπουργών, συζητήθηκαν η οικονομική κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο την Λιβύη, το μεσανατολικό, τα δυτικά Βαλκάνια, το κυπριακή και τα ελληνοτουρικά. 

   
H Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε στη συνέχεαι με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:  » Είναι πολύ δυνατοί οι δεσμοί των δύο κρατών μας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη βοήθεια του Προέδρου Ομπάμα στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η Ελλάδα, για τις παρεμβάσεις που έκανε τόσο προς την μεριά της κυρίας Μέρκελ όσο και του κ.Σαρκοζί και που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Αλλά ελπίζουμε ότι θα την ξεπεράσουμε. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά και νομίζω ότι και αυτή τη δυσκολία θα την ξεπεράσουμε.

    Πάντως, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο για την βοήθεια που μας παρέχει και εσάς βεβαίως.

    

   

Η.CLINTON:  Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας ότι παρά τους δύσκολους καιρούς και τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν η Ελλάδα είναι τώρα σε ένα δρόμο που θα είναι πολύ θετικός σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της. Κάποιες επώδυνες θυσίες θα είναι απαραίτητες, αλλά έχω μεγάλη αισιοδοξία στην αντοχή και την ευφυία του ελληνικού λαού.

    Είμαι εδώ λοιπόν για να δώσω ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης για όλη τη δύσκολη δουλειά που σας περιμένει.-