ΥΕΘΑ:18,71% μείον στις αποδοχές,22,89% στα λειτουργικά.

“Δεν μας υποχρεώνει το ΔΝΤ,μόνοι μας κόβουμε τις αμυντικές μας δαπάνες”,είναι το νόημα της απάντησης που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,σε ερώτηση του Κ.Βελόπουλου του ΛΑΟΣ.

“Η εγγραφείσα πίστωση στον προϋπολογισμό 2011 για πληρωμές εξοπλιστικών δαπανών ποσού 1,6 δις € είναι πράγματι μειωμένη σε σύγκριση με αυτή του 2010 κατά 20%, είναι όμως διπλάσια των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν τελικά το 2010”,υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.

“Η εν λόγω μείωση, όπως και οι ενδεχόμενες μειώσεις για τα επόμενα έτη, δεν αποτελεί «απαίτηση» του ΔΝΤ, αλλά εντάσσεται στην καταβαλλόμενη από το ΥΠΕΘΑ συνεχή προσπάθεια εξορθολογισμού των αμυντικών δαπανών με βάση μια δέσμη κριτηρίων που υπηρετούν πρωτίστως τις αμυντικές ανάγκες και το αξιόμαχο των Ε.Δ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γενικότερο δημοσιονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάμπτονται οι βασικές μας αρχές και οι στόχοι της εθνικής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας”,πρόεσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Σε ότι δε αφορά στο σύνολο των λοιπών δαπανών κατά το τρέχον έτος, αυτές έχουν υποστεί συνολική μείωση της τάξης του 20,02 % σε σχέση με το έτος 2010 και συγκεκριμένα :
α.       Μείωση 18,71 % στο σκέλος των αποδοχών,που αφορά το προσωπικό των ΕΔ
β.       Μείωση 22,89 % στο λειτουργικό μέρος.
Κι όπως προκύπτει από την απάντηση Βενιζέλου έπεται και συνέχεια.