ΥΠΕΞ:»Οι εκλογές στη Τουρκία θα κρίνουν πολλά».

Οι εκλογές στην Τουρκία οριοθετούν και το χρονοδιάγραμμα στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών, υποστηρίζει ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», επισημαίνει πως η διαδικασία δεν είναι ατέρμονη και μετά τις εκλογές η Άγκυρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κλείσει το θέμα ή αν θα πάμε στη Χάγη. 

   

Ο υπουργός Εξωτερικών αφήνει να εννοηθεί πως ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αναλάβει σχετικές δεσμεύσεις για το θέμα και δηλώνει πως η Τουρκία θα πρέπει να προσαρμοστεί στη διεθνή πραγματικότητα. 

   

«Η Τουρκία προσπαθεί να αποφύγει το στενό κορσέ του Δικαίου της Θάλασσας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας, επισημαίνοντας πως η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλλει τις θέσεις της με στρατιωτικά μέσα. «Δεν το επιτρέπουμε αυτό και ούτε μπορεί η Τουρκία να θίξει τα δικαιώματά της Ελλάδας με αυτή την τακτική», δηλώνει στη συνέντευξη. 

   

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό ο κ. Δρούτσας αποδίδει σε μικροκομματικά συμφέροντα, όπως λέει, όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, ενώ παρεμβαίνοντας στο θέμα της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, προτείνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, την αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας για τα κυβερνητικά στελέχη και υποχρεωτικό διάλειμμα στη βουλευτική θητεία, ύστερα από δύο συνεχόμενες θητείες.