Υπάρχει …χημεία στο υπουργικό τρίο του ΥΕΘΑ;3 διαφορετικοί χαρακτήρες πρέπει να συνεργαστούν

Τι σχέση έχουν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος,ο Παναγιώτης Καράμπελας και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης,το υπουργικό τρίο του ΥΕΘΑ; Καμία!

Η “χημεία” των τριών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ πιθανόν να μας απασχολήσει.

Ο Πάνος Πανγιωτόπουλος από την εποχή που ήταν δημοσιογράφος και γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης,”έβγαζε” έναν δυναμισμό και μια “επιθετικότητα”. Φιλόδοξος ,θέλει να έχει πάντα το πρώτο ρόλο.Το είχε στη δημοσιογραφία, το έχει και στη πολιτική η οποία ασφαλώς επιβάλει ελιγμούς υποχωρήσεις και διαπραγματεύσεις.Αυτά τα έμαθε καλά ο Παναγιωτόπουλος και γι΄ αυτό παραμένει χρόνια στο προσκήνιο,φθάνοντας τώρα να γίνει ΥΕΘΑ.

Λένε ότι είναι σκληρός με τους συνεργάτες του και δεν διστάζει να βάλει τις φωνές.

Ο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας είναι αυτό που λέμε “στρατιώτης”. Στη στρατιωτική του καριέρα ήταν πάντα σκληρός. Ο Φράγκος που ήταν πρωτοετής του στην Ευελπίδων το ξέρει καλά. Ο Καράμπελας έχει αφήσει πολύ καλό όνομα στις ΕΔ,κυρίως γιατί παρά τη σκληρότητά του και την εμμονή του στους στρατιωτικούς κανόνες και τις διαδικασίες,ήταν έντιμος και δίκαιος.

Με λογική “στρατιώτη” ασχολήθηκε και με τη πολιτική.Συντηρητικός στις απόψεις του “στεγάστηκε” στη ΝΔ και παραλίγο να γίνει αναπληρωτής ΥΕΘΑ στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν έγινε τότε,έγινε τώρα ΥΦΕΘΑ.

Δεν θα βάλει νερό στο κρασί του,αν διαφωνεί σε κάτι ,ακόμη και με τον ΥΕΘΑ του.Θα πει τη γνώμη του και θα την υποστηρίξει μέχρι τέλους.Κι αυτό δεν ξέρουμε πόσο θα ταιριάξει με την “χημεία” του Παναγιωτόπουλου.

Ο έτερος ΥΦΕΘΑ ο Δημήτρης Ελευσινιώτης θα προσπαθήσει να διατηρήσει ισορροπίες.Θα επιχειρήσει να έχει καλές γέφυρες επικοινωνίας και με τους δύο της ΝΔ καθώς ο ίδιος είναι το ΠΑΣΟΚ στο ΥΕΘΑ. Ως Α/ΓΕΝ ο Ελευσινιώτης είχε κατορθώσει να επιβιώσει πολλών κρίσεων που αντιμετώπισε το ΠΝ επί των ημερών του,με μεγαλύτερη αυτή των υποβρυχίων και των ναυηγείων.Ήταν ο Αρχηγός που έβαλε την υπογραφή του για τη παραλαβή του Παπανικολή και γενικώς έδιεξε ότι μπορεί να συνεννοηθεί με πολιτικούς.Τον Βενιζέλο τον είχε κερδίσει,όπως φάνηκε.Και δεν είναι εύκολο να “κερδίζεις” έναν άνθρωπο σαν το Βενιζέλο.

Όλοι τους θα κριθούν.Θα δοθούν πολλές ευκαιρίες ,αφού τα όσα έρχονται και στο ΥΕΘΑ μόνο εύκολα δεν θα είναι.Το σημαντικό θα είναι να κατορθώσουν να συνεργαστούν.