«Υποβρύχιος πόλεμος»,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και για την ουσία τίποτα.Πρόταση…για εξεταστική.

Τα υποβρύχια πάνε για εξεταστική επιτροπή. Η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, έκανε τη πρόταση:

«Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή. 

   

Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

   

Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν. 

   

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποκρισία και εντυπωσιοθηρία καταλογίζει στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποβρυχίων.



«Για άλλη μια φορά η ΝΔ, με τη δήλωση του κ. Μιχελάκη διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, προσπαθώντας προφανώς να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα. Εκτός από τη προφανή υποκρισία, παραβιάζει και ανοιχτές θύρες, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε «παρότρυνση» από τη Ν.Δ.» αναφέρει στη δήλωση του ο Γιώργος Πεταλωτής



«Για να υπάρχουν οι “συνεχιζόμενες αποκαλύψεις”, κατά τον κ. Μιχελάκη, η Κυβέρνηση, με την ξεκάθαρη θέση και εντολή για πλήρη διερεύνηση κάθε υπόνοιας σκανδάλου, είναι αυτή που πέρα από τη φθηνή εντυπωσιοθηρία της ΝΔ, προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων και σε όλα τα επίπεδα.», συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



«Με βάση αυτές τις αρχές και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά μας είναι σαφής», σημειώνει ο Πεταλωτής και εξηγεί: «Η ΝΔ επιλέγει τη φθηνή εντυπωσιοθηρία, ενώ εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο».

Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει, πολλές φορές, το πως εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει:

«Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή». 


Τι νόημα βγαίνει απ΄ όλα αυτά; Επί της ουσίας της υπόθεσης,τίποτα. Και για να μην σας δημιουργούνται φρούδες προσδοκίες,μην ξεχνάτε τι έγινε με όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές.

Συνήθως ,όταν ακούμε για εξεταστική επιτροπή η πρώτη σκέψη που έρχεται στο νου είναι ότι …η υπόθεση πάει για οριστικό κλείσιμο! Η υπόθεση των υποβρυχίων θα είναι μάλλον δύσκολο να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. 

   

Η υπόθεση των υποβρυχίων θα φέρει σε δύσκολη θέση όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ που τα παρήγγειλε και έχει βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εξηγήσεις θα πρέπει να δοθούν πιθανότατα και από τη ΝΔ η οποία απέφυγε να επιλύσει το ζήτημα,αν και τις δόθηκαν ευκαιρίες. Ευκαιρίες που χάθηκαν με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην συμφωνία του Οκτωβρίου που μας κόστισε 1 δις ευρώ.