«Υποθήκη» με όπλα! Πίεση για τις φρεγάτες θα δεχτεί ο πρωθυπουργός.Τι θα πει στο Νικολά.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τις ασφυκτικές πιέσεις των Γάλλων για το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών Fremm,για την Ελλάδα,φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου για την συνάντηση που θα έχει σε λίγα 24ωρα με τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί θέλει να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία την πώληση έξι φρεγατών στην Ελλάδα,ειδικά τώρα που η δημοτικότητά του κατρακυλά. Το πρόγραμμα των έξι φρεγατών σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το ΥΕΘΑ και το ΓΕΝ θα αγγίξει τα έξι δις!!!

Οι ίδιες πηγές λένε με επιμονή ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι Γάλλοι ,όπως και οι Γερμανοί για τα αεροσκάφη Eurofighter ,ουσιαστικά συνδέουν την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων σχετικά με την οικονομία με υποθέσεις εξοπλισμών.

Τις τελευταιες εβδομάδες έχει διαμορφωθεί μία νέα ελληνική αντιπρόταση στις επίμονες γαλλικές πιέσεις. Να προχωρήσει η Ελλάδα –όταν μπορέσει- στην ναυπήγηση δύο φρεγατών τύπου Fremm και δύο κορβετών,τις οποίες προτιμά έτσι κι αλλιώς το ΠΝ.Αυτό θα προείνει η ελληνική πλευρά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι Γάλλοι θα συμφωνήσουν. Πληροφορίες λένε ότι θα πιέσουν για τη παραγγελία τουλάχιστον τεσσάρων φρεγατών.

Ακόμη κι αυτή η πρόταση όμως είναι παράλογο να συζητείται αυτή τη περίοδο. Ακόμη πιο παράλογο όμως είναι ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Γ.Παπανδρέου, όχι μόνο θα συζητήσει το ζήτημα ,αλλά θα λάβει και κάποιες δεσμεύσεις προς το Γάλλο Πρόεδρο!