Αγωγός TAP: Στον Αβραμόπουλο εκπρόσωποι της κοινοπραξίας – Την Παρασκευή ανακοινώσεις

Και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πέρασαν δύο εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που θα διαχειριστεί τα αποθέματα του Φυσικού Αερίου στην περιοχή του ΣΑΧ- ΝΤΕΝΙΖ 2 της ΚΑΣΠΙΑΣ στην περιοχή του Αζερμπαϊτζάν. Συνοδευόμενοι από τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, συνατήθηκαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος και είχε διαχειριστεί όλη την υπόθεση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Shah Deniz II και ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ επισκέφθηκαν σήμερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία θάλασσα προς την Ευρώπη, μεταξύ του TAP και του Nabucco West».

Προηγήθηκε ο Βενιζέλος

Πριν πάει στο Πεντάγωνο ο Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Shah Deniz II είχαν βεβαίως συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπ.Εξ. κ. Π. Μίχαλου.

Οι Αζέροι ενημέρωσαν τον κ Βενιζέλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιλογής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αεριού από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη (μεταξύ TAP και NABUCCO WEST) και ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στις 11:00 (ώρα Μπακού).

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Πρέσβη και την αντιπροσωπεία του Shah Deniz II για την πλήρη παρουσίαση που του έκαναν.