Αλλαγές στη δομή του στρατού εν όψει…ανασχηματισμού ανακοινώνει ο Παναγιωτόπουλος

Με τον ανασχηματισμό να έρχεται ο Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει νέα δομή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστηρίζει η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α’ και το Β’ Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ.ευρώ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α’ Σώμα Στρατού αλλά και το Β’ Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β’ Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασχηματισμός: πως συνδέονται Βενιζέλος-Αβραμόπουλος-Παναγιωτόπουλος

Η βεβαιότητα Παναγιωτόπουλου ότι μένει στο ΥΕΘΑ, εντυπωσιάζει

Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων: Αύριο στη Βουλή και την Παρασκευή «περνάνε» 17 προγράμματα εξοπλισμών