Αλλαγή σελίδας στις ελληνορωσικές σχέσεις ανακοίνωσε ο Ήσυχος από τη Μόσχα

Την κατηγορηματική αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στη κατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων, όπως είχαν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπρόεδρος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ρωσίας, Κώστας Ήσυχος, δηλώνοντας αποφασισμένος «να συνεργαστούμε με τους Ρώσους εταίρους μας για τη αναδημιουργία του χώρου των κοινών μας δράσεων και στόχων».

Σε συνέντευξή του στην ημερήσια οικονομική-πολιτική εφημερίδα «Κομερσάντ», ο Κ. Ήσυχος είπε ότι τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, η Ελλάδα δηλώνει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν είναι οδός για την επίλυση των προβλημάτων και υποστηρίζει τη θέση αυτή, την οποία συμμερίζονται η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Σλοβακία και ορισμένες ακόμη χώρες.

Σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα δεν ασκεί βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, ο κ. Ήσυχος είπε ότι «το βέτο δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να τεθεί επί τάπητος, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, να καθησυχάσουμε εκείνους που πιστεύουν ότι η στρατιωτική αντιπαράθεση και η ενίσχυση των κυρώσεων είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ακύρωση των ρωσικών αντίμετρων γιατί «με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε τον δρόμο σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Ειδικά σε εκείνους, που βρίσκονται στην περιφέρεια και υποφέρουν από τα οικονομικά προβλήματα. Αν η Ευρώπη θέλει να βρει μια διέξοδο από τη μαύρη τρύπα της λιτότητας, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της ομαλοποίησης των σχέσεων με τη Ρωσία. Θέλουμε να εργαστούμε πάνω σε αυτό. Αυτή είναι η στρατηγική μας».

Διαβάστε ακόμη:

Για εκσυγχρονισμό των S-300 συζητά η Ελλάδα με την Ρωσία – Τι δήλωσε ο Ήσυχος από Μόσχα