Άλσος Ναυτικής Παράδοσης – Όταν το κράτος απαξιώνει την ιστορία του

 Στην τύχη του έχουν εγκαταλείψει το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο.Εκεί που είναι δεμένος ο θρυλικός Αβέρωφ και το ιστορικό Βέλος.

Φαίνεται ότι ακόμη κι αυτή η ένδοξη ναυτική ιστορία μας δεν ενδιαφέρει κανένα από τους κυβερνώντες. Οι οποίοι στην παρούσα φάση δηλώνουν και …εθνικά ευαίσθητοι. Στα λόγια…

Δεν είναι το μόνο παράδειγμα και πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αναφέρει αρκετά. Απλά το αναφέρουμε γιατί αγγίζει και το Υπουργείο Άμυνας αφού σκοπός της ίδρυσης του είναι «η ενίσχυση του Εθνικού Θαλασσίου πνεύματος και η διατήρηση και προβολή της Ναυτικής Παράδοσης των Ελλήνων».

Ένα Ίδρυμα που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην πράξη μετά από 20 ακριβώς χρόνια έχει μετατραπεί σ΄ έναν κατά περιόδους καθαριζόμενο σκουπιδότοπο στο Φάληρο. Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες των μελών του ΔΣ πάντοτε βρίσκουν το απροσπέλαστο εμπόδιο του κρατικού μηχανισμού ο οποίος αποδεικνύεται ανίκανος ακόμη και να ανανεώσει την θητεία των μελών του ΔΣ καθιστώντας το θεωρητικά και πρακτικά ανύπαρκτο. Δεν κοστίζει τίποτα κι ελπίζουμε ότι η τρόϊκα δεν θα έχει λόγο και σ΄ αυτή την απόφαση!

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό παντού. Δεν ασχολείται κανείς με τίποτα ακόμη κι αν δεν κοστίζει.

Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε και τον ΑΒΕΡΩΦ να τον πηγαίνουν για “σκραπ” για να καλύψουν κάποια “μαύρη τρύπα”.