Αναβάθμιση F-16: Συνεδριάζουν σήμερα οι επιτροπές της Βουλής για την τροπολογία της σύμβασης

 Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει στην Βουλή των Ελλήνων, η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και της Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφορικά με την τροπολογία που περιέχει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκάφων F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από μια θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη, κατά την οποία καταγράφηκαν οι σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την ανάγκη διεξοδικότερης συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής, θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 10.00πμ, η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, θα είναι η ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο των επιτροπών για την τροπολογία του ΥΠΕΘΑ, η οποία περιέχει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκάφων F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την αμερικανική Lockheed Martin.

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της ΕΑΒ, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ, ενώ η τροπολογία αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Ο ΥΕΘΑ κατά την προχθεσινή του ομιλία δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στις επιτροπές αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθεί η σύμβαση.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές και τα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία προκειμένου να σωθεί η ΕΑΒ και να μην μείνουν στον δρόμο οι 1.400 εργαζόμενοι της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση θα διεξαχθεί λίγο πριν την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και του κρίσιμου ραντεβού του ΥΕΘΑ και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι.