Αναδιοργάνωση ΕΔ: Γιατί δεν την «προχωρά» ο Παναγιωτόπουλος;

Ποιο είναι το μακρύτερο σε διάρκεια σήριαλ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; Η αναδιοργάνωσή τους! Η οποία κατά τα Γενικά Επιτελεία έχει κατατεθεί και μένει η υπογραφή του ΥΕΘΑ για να προχωρήσει.

Και όπως πολύ σωστά επισημαίνει απόστρατος αξιωματικός με παρέμβασή του μέσω Onalert, όσο καθυστερεί η υπογραφή ,τόσο θα “γιγαντώνονται” οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, που πάντα ακύρωναν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής ανδιοργάνωσης.

Γράφει:

» Παρακολουθούμε με προβληματισμό  τις τελευταίες επικοινωνιακού τύπου δραστηριότητες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου όπως συναντήσεις με Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων και  «προσφορά» των υπηρεσιών του για να συναντηθούν αυτοί με τον Πρωθυπουργό ….με εκ των προτέρων γνωστό μηδενικό αποτέλεσμα και την θορυβώδη και με πολλές κάμερες επιθεώρηση Στρατιωτικών Μονάδων …

 Ο προβληματισμός μας εστιάζεται στο πότε ο κ. Υπουργός θα βρει χρόνο να υπογράψει την προτεινόμενη από τα Επιτελεία των Κλάδων νέα Δομή Δυνάμεων με την εφαρμογή της οποίας αναμένεται να εξοικονομηθούν περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Να του υπενθυμίσουμε ότι όσο αυτή «επωάζεται» τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις θα έχει από τους τοπικούς παράγοντες με προεξέχοντες τοπικούς βουλευτές και μητροπολίτες  αλλά και τους ιδιοκτήτες «οβελιστηρίων» οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο στρατοπέδων στις περιοχές τους. Αν καθυστερήσει και άλλο αυτή το σημαντικό για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως για την οικονομική ανακούφιση του λειτουργικού Προϋπολογισμού ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θα βρίσκει πιστώσεις για να λειτουργήσει κανονικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα τα ρίξει πάλι στους Γερμανούς και στο «ιδιότυπο πόλεμο  εναντίον των αγορών» όπως έχει ήδη δηλώσει με ρητορική Καμένου.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έστω και με ηπιότητα τόλμησε και ανακοίνωσε το σχέδιο  «ΑΘΗΝΑ» με το οποίο προσπαθεί να συμμαζέψει τις αμέτρητες Σχολές και Τμήματα που έσπειρε το πελατειακό Κράτος. Ο κ. Παναγιωτόπουλος γιατί κωλυσιεργεί ; Πάντως με το κλείσιμο στρατοπέδων ….ανοίγει πάλι Κέντρο Εκπαιδεύσεως στην Καλαμάτα ! Γιατί άραγε ; «