Ανασχηματισμός: 500 φάκελοι και η απόφαση για τη θητεία περιμένουν τον ΥΕΘΑ

Όποιος κι αν είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά από τον ανασχηματισμό είναι βέβαιο ότι στο γραφείο του θα τον περιμένουν περίπου 500 φάκελοι που αναμένουν υπογραφή . Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ήταν από τους δύσκολους στις υπογραφές. Αν παραμείνει θα πρέπει να επιταχύνει.

Κάποιοι απ΄ αυτούς τους φακέλους  περιέχουν πραγματικά πολύ σημαντικά για την λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων θέματα.

Εδώ και λίγα 24ωρα για παράδειγμα στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου βρίσκεται ο φάκελος για την αντικατάσταση των μπαταριων των υποβρυχίων 209. Μένει μόνο η υπογραφή του .

Το πάντα καυτό θέμα των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης Leoprad το οποίο διαρκώς “σέρνεται” χωρίς κανείς να τολμά να το αγγίξει. Οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί αποδεικνύονται πολύ πιο ισχυροί.

Το θέμα των υποβρυχίων 214 ,είναι ίσως το πιο δύσκολο πρόβλημα στην επίλυσή του . Και η λύση ξεπερνά ακόμη και την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Αλλά κάποιος πρέπει να πιέσει αφόρητα για να ασχοληθεί -επιτέλους- η κυβέρνηση με αυτό το φλέγον ζήτημα.

Και βέβαια δεν είναι μόνο τα θέματα που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και τους εξοπλισμούς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που θα προκύψει πρέπει να δώσει μια οριστική και τεκμηριωμένη απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της θητείας. Οι μεσοβέζικες λύσεις πλέον δεν βοηθούν κανένα.