Αναβάθμιση F-16: Μπαράζ επαφών σε υψηλό επίπεδο για να γίνει το deal

Ακόμα είναι ανοιχτά όλα. Η διαπραγματευση την οποία κάνουμε αυτή τη στιγμή αφορά και στα 123 αεροσκαφη. Είμαστε σε συζητήσεις για την πωληση των μπλοκ 30 αλλά με την προϋπόθεση οτι θα χρηματοδοτήσουν την αγορά νέου αεροσκάφους.

Οσον αφορά αυτό το ποσό. και έχω μιλήσει και με τους Congress men. Αν είχε εγκριθεί το κονδύλι αυτό γιατί ακριβώς 400 εκατομμύρια ειναι η διαφορά μας για τα πρώτα 3 χρονια. Δώσαμε και άλλες λύσεις. Από τα 1.23 δις ευρω τα 500 εκατομμύρια αφορούν χρηματα που θα πανε στην αμερικανική κυβέρνηση. Και η εταιρεία θα επρεπε να αντιληφθεί τις συνθήκες αλλά και η κυβέρνηση που είναι συμμέτοχος στο ΔΝΤ ότι ορισμένα πράγματα δεν .

Η ελληνική πολεμική αεροπορία δεν φυλάει μονο την ελληνική επικρατεια. Η ελλάδα ειναι μέρος της εε και του νατο. ¨Εχουμε αριστη συνεργασια με τις ΗΠΑ επιθυμουμε την επεκταση αυτής της συνεργασίας περιμένουμε την αφιξη του αμερικανου αντιπροέδρου.

Η ΠΑ είναι εκείνη που θα αποφασίσει πότε και εάν. Το υπουργείο έχει σαν στοχο όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να δώσουμε την δυνατότηα σε όλα τα σωματα να αποκτήσουν όλα εκεινα τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις απειλές. Είναι άλλο το 2021 η τουρκία να εχει αποκτησει 100 εφ35 και άλλο να μην αποκτήσει τα εφ35.